News Flash:

AFIR: '71 de milioane de euro pentru reducerea efectelor dezastrelor naturale si asigurarea productiei agricole

2 Aprilie 2019
644 Vizualizari | 0 Comentarii
media 150892344466838600

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a lansat luni mai multe sesiuni de primire a proiectelor de investiţii pentru reducerea efectelor dezastrelor naturale şi asigurarea producţiei agricole, valoarea totală a fondurilor disponibile prin PNDR 2020 depăşind 71 de milioane de euro, informează AFIR, potrivit agerpres.ro.

Astfel, în perioada 1 aprilie - 30 iunie 2019 se pot depune proiecte pentru investiţiile în măsuri preventive destinate să reducă efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile şi ale evenimentelor catastrofale probabile prin submăsura 5.1.

Alocarea financiară disponibilă pentru beneficiarii publici ai acestei submăsuri (sM) este de 7,36 milioane de euro, din care 2,5 milioane de euro pentru instalaţii de dezinfecţie, 3,86 milioane de euro pentru autoutilitare probe şi dotarea laboratoarelor şi un milion de euro pentru camere frigorifice.

Totodată, beneficiarii privaţii ai acestei submăsuri au la dispoziţie fonduri în valoare de 7,41 milioane de euro.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, 1 aprilie - 30 iunie 2019, este deschisă sesiunea de primire a cererilor de finanţare pentru investiţii privind refacerea terenurilor agricole şi a potenţialului de producţie afectate de dezastre naturale, de condiţii de mediu adverse şi de evenimente catastrofale, finanţate prin submăsura 5.2. Bugetul disponibil pentru acest tip de investiţii este de 13,677 milioane de euro euro.

Potrivit sursei citate, începând cu 1 aprilie 2019, se lansează prima sesiune de depunere a cererilor de finanţare prin submăsura 17.1 'Prime de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor'. Data limită de depunere a cererilor de finanţare este 30 noiembrie 2019. Fondurile disponibile pentru fermieri sunt în valoare de 42,79 milioane de euro.

Reprezentanţii AFIR precizează că această sesiune este dedicată celor care doresc sprijin financiar pentru asigurarea culturilor de primăvară, urmând ca spre finalul anului să fie deschisă o noua sesiune a sM 17.1 pentru asigurarea culturilor de toamnă.

'Dezastrele şi calamităţile naturale pot interveni oricând, în orice moment, iar noi trebuie să fim pregătiţi în mod eficient să facem faţă unor astfel de situaţii. Punem accent pe măsurile esenţiale de prevenire, dar şi pe cele de reducere a riscurilor de dezastru. Este important ca autorităţile publice locale să îşi dezvolte strategii de reducere a riscului reprezentat de fenomenele naturale, dar şi pentru consolidarea capacităţilor de gestionare a acestora. Lansăm pentru prima dată o serie de măsuri complementare celor de investiţii, măsuri menite să reducă efectele dezastrelor naturale, ale catastrofelor climatice, fie că este vizată prevenirea acestor situaţii nefavorabile, fie că vorbim despre refacerea terenurilor agricole afectate de condiţii de mediu adverse. De asemenea, deschidem în premieră o linie de finanţare prin care fermierii pot obţine sprijin financiar să-şi asigure atât culturile, cât şi animalele. Fondurile europene disponibile pentru toate aceste tipuri de sprijin, acordat fermierilor prin PNDR 2020 depăşesc 71 milioane de euro', a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Cererile de finanţare se depun on-line pe pagina de internet a Agenţiei, www.afir.info, până la termenul prevăzut în anunţul de lansare sau până la epuizarea fondurilor disponibile. Pentru întocmirea documentaţiei necesare obţinerii finanţării, solicitanţii de fonduri europene au la dispoziţie Ghidul solicitantului ce poate fi consultat gratuit pe portalul AFIR, la secţiunea Investiţii PNDR în pagina dedicată fiecărei submăsuri în parte.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0784 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033044 (s)