joi, 18 aprilie, 2024

Afirmatie soc:”Sa scoatem UDMR in afara legii”

Distribuie:

Publicat:

Scanadal la Sfantu Gheorghe dupa ce Primaria a refuzat ca drapelul Romaniei sa fie arborat, marti, de catre un grup de veterani ai Armatei Romane pe sediul institutiei.

Liderul Partidului Romania Unita considera ca interzicerea arborarii drapelului romanesc constituie caz penal si trebuie sa se soldeze cu suspendarea primarului Antal Arpad si cu cercetarea acestuia de catre autoritati.

“Suntem in fata unui fapt fara precedent, ca drapelul national sa nu poata fi arborat pe o institutie a statului roman din cauza unui primar UDMR separatist care nu doreste ca in zona sa fie sarbatorita data de 8 septembrie 1944, ziua eliberarii orasului Sfantu Gheroghe de sub ocupatia horthysta.

Reafirm cu tarie, pe baza acestui incident care arata o directie periculoasa a politicii maghiare in Romania, ca UDMR este o organizatie anti-romaneasca si ca trebuie scoasa in afara legii. Daca un lider de seama al UDMR isi permite sa intineze eliberarea Romaniei de sub Horthy pentru a da un semnal al dispretului fata de lupta de eliberare a Transilvaniei dusa de Armata Romana in cel de-al doilea razboi mondial, inseamna ca UDMR este un partid horthyst care are un cult pentru ocuparea Ardealului de Nord si pentru crimele savarsite in acea perioada”, se arata intr-un comunicat de presa al PRU. Partidul Romania Unita va identifica mijloacele legale pentru a scoate UDMR in afara legii “ca o organizatie de factura horthysta si anti-statala”, afirma Diaconu.

“UDMR a facut dovada, inclusiv prin gestul de sfidare la adresa statului roman savarsit de Antal Arpad, ca nu mai trebuie tolerat sa actioneze pe teritoriul Romaniei impotriva statului roman”, conchide deputatul.

Nici vicepremierul Gabriel Oprea nu a ramas indiferent la actiunea oficialilor din Sfantu Gheorghe. UNPR a cerut demisia primarului si viceprimarului in urma acestui incident.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a anuntat ca va avea o discutie cu autoritatile locale din Sfantu Gheorge. Acesta sustine ca drapelul pe care veteranii voiau sa il arboreze era un simbol al eliberarii Ardealului si nu era cazul ca viceprimarul sa nu permita prezenta steagului pe primarie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img