News Flash:

Afla in ce oras, toti elevii unei clase a XII-a au ramas corigenti la matematica.

6 Martie 2014
1715 Vizualizari | 0 Comentarii
Toti cei 33 de elevi ai unei clase a XII-a de la liceul din Turceni au ramas corigenti la matematica pe primul semestru al anului scolar, dirigintele acestora, care este si profesorul de matematica, declarand, joi, ca elevii au fost total dezinteresati de materia respectiva.

 Profesorul Ion Pasare afirma ca in primul semestru al actualului an scolar elevii au fost mult mai interesati de petreceri si obtinerea permisului de conducere, matematica fiind ultima lor preocupare.

"Parca e un facut la clasa aceasta, dar aproape toti au fost nascuti intre septembrie si ianuarie si au tinut-o numai din majorat in majorat. De asemenea, aproape toti au luat permis de conducere pentru ca au urmat cursurile la scolile de soferi, iar de matematica nu i-a interesat catusi de putin", a declarat profesorul de matematica.

Acesta a spus ca la sfarsitul primului semestru a incercat sa ii ajute macar pe unii elevi sa promoveze cu media 5.00, insa nici acestia nu au stiut sa rezolve un exercitiu de clasa a VII-a.

"Le-am dat cat s-a putut de simplu, le-am sugerat si raspunsurile doar ca sa vad cat sunt de nestiutori si niciunul nu a fost in stare sa spuna raspunsul corect. Au picat toti, iar apoi au inceput sa vina sa ma intrebe daca facem meditatii. Le-am spus ca meditatii as putea face doar daca au nelamuriri pentru admiterea la facultate, nu pentru ceea ce nu invata de la clasa", a mai precizat Ion Pasare.

Directorul liceului din Turceni, Octavian Vladu, a declarat, la randul sau, ca, pe parcursul celui de-al doilea semestru scolar, el sau alt profesor de matematica vor superviza orele de la clasa a XII-a D, conducerea unitatii de invatamant avand dreptul la un astfel de demers.

"Este ceva inedit si pentru noi, mai ales ca anul trecut am avut o promovabilitate foarte buna la bacalaureat. Acum, din ce am discutat cu elevii, ei au fost mai interesati de retelele de socializare si de petreceri, lasand matematica in seama altora. Au timp sa isi revina, depinde doar de ei daca se apuca sa invete sau raman cu acelasi nivel de cunostinte", a afirmat directorul Octavian Vladu.

Elevii clasei mentionate au sustinut, in aceste zile, examenele de simulare a bacalaureatului, notele de la lucrarile lor urmand sa fie cunoscute la sfarsitul saptamanii viitoare. Cei mai multi dintre ei au declarat conducerii unitatii de invatamant ca au rezolvat multe dintre exercitiile de la proba de matematica, directorul liceului mentionand ca, in cazul unor note proaste, acestia vor da bacalaureatul, in cel mai fericit caz, in sesiunea din toamna, daca pana atunci reusesc sa promoveze clasa a XII-a.

promoveze vladu notele bacalaureatul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1091 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028167 (s)