sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Aflat in vacanta in SUA, Nicolae Robu le cere timisorenilor sa puna poze cu gunoiul pe Facebook

Distribuie:

Publicat:

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, este în vacanță în SUA, dar cetățenii din oraș l-au asaltat pe Facebook cu plângeri din cauza faptului că nu se mai strânge gunoiul din oraș. Robu a decis să lanseze o nouă pagină de Facebook în care timișorenii să posteze fotografiile cu gunoiul și adresa unde se află acesta pentru ca firmele de salubritate să-l ridice.

”Stimați timișoreni,

În contextul scandalului gunoaielor, apărut inerent tranziției la noul sistem de gestiune a deșeurilor impus de Comisia Europeană -sistem care, probabil se va dovedi bun, dar necesită timp până să ajungă la parametrii nominali, deci departe de mine gândul de a imputa ceva Comisiei Europene-, am decis să vă creăm un canal în plus de sesizare a mizeriei din oraș, pentru ca, la rândul nostru, să putem lua cât mai prompt măsuri pentru aducerea lucrurilor la normal.

Sesizările dv trebuie să fie poze cu mizeria, cu data și timpul incluse în poză și un cât mai scurt text, recomandabil doar adresa locației în cauză.

Pentru că am constatat că majoritatea covârșitoare a timișorenilor nu cunosc nimic despre schimbarea de sistem, prezint, în continuare, cum stau lucrurile în noul sistem:

Salubrizarea este împărțită în două:
(1) Partea I, consistând în ridicarea gunoiului CASNIC din pubele și de pe lângă, din containere și de pe lângă sau din grămezi ilegale și de pe lângă, din fața blocurilor, caselor, halelor, etc.
(2) Partea a II-a, consistând în ridicarea gunoiului NECASNIC din coșurile de pe străzi, din piețe, parcări sau parcuri, măturatul străzilor și spălatul străzilor.

Partea I nu mai este în jurisdicția Primăriei, ci în a Asociației Județene ADID, condusă de PSD+ALDE, prin Consiliul Județean, la nivel personalizat, prin unul din Vicepreședinții Consiliul Județean. Această asociație și nu Primăria, cum era în vechiul sistem, asigură salubrizarea pe partea de gunoi casnic cu un operator societate comercială, în concret cu firma RETIM, angajată prin licitație. 
Partea a II-a a rămas în jurisdicția Primăriei. Primăria asigură salubrizarea pe partea de gunoi necasnic de asemenea cu un operator societate comercială, în concret cu firma HORTICULTURA.

În concluzie:
(1) Mizeria legată de gunoiul casnic intră în răspunderea Asociației ADID și a celor ce o conduc: Consiliul Județean / PSD+ALDE
(2) Mizeria legată de gunoiul necasnic intră în răspunderea Primăriei

Am spus-o repetat, nici Partea I, nici Partea a II-a nu au funcționat bine! Să o punem pe seama tranziției -așa s-a întâmplat peste tot în tranziția la noul sistem, de exemplu la Cluj-! Dar, PESTE 90% DIN POZELE CE AU CIRCULAT ȘI MAI CIRCULĂ PE WEB CU MIZERIA DIN TIMIȘOARA, ARATĂ GUNOI CASNIC, PT. CARE NU PRIMĂRIA ESTE RESPONSABILĂ și deci NU ESTE CORECT CA NEMULȚUMIRILE SĂ AIBĂ DREPT ȚINTĂ PRIMĂRIA, iar cei cu adevărat responsabili să jubileze cum punctează ei politic, ajutați de presa tonomat!

Ei bine, subsemnatul, din loialitate față de timișoreni și față de orașul Timișoara, mă voi ocupa, personal, la nivel de coordonare, până când lucrurile vor intra în normalitate -altminteri, coordonarea pe speță îi revine city manager-ului!-, ca sesizările dv să ajungă la cei responsabili să le rezolve, și anume: fie CJT-ADID-RETIM, fie HORTICULTURA, după caz.

Și vă asigur, stimați timișoreni, că, ÎMPREUNĂ, vom reuși, în relativ scurt timp, să aducem orașul nostru LA SUPERLATIV și în privința curățeniei!

Nicolae Robu
Primarul Timișoarei”, scrie Nicolae Robu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img