sâmbătă, 20 aprilie, 2024

AGELESS – Noua colectie capsula de la Il Passo este acum in magazinul din Iulius Mall

Distribuie:

Publicat:

IL PASSO introduce latura sa de cercetare, studiu si inovatie prin proiectul ”AGELESS”.

Colectia capsula cuprinde 11 modele de pantofi si a fost realizata in atelierele IL PASSO din Bucuresti de designerii Bianca Andronache, Ivona Manea, Silvia Paval. Coordonatorul principal al intregii colectii este Dr. Dsg. Ioana Sanda Avram.

”AGELESS” face parte din proiectul ”Co-Design Shoes” initiat si coordonat de Dr. Dsg. Marlena Pop.

Conceptul proiectului exploreaza un nou stil de viata, deja foarte cunoscut in societatea occidentala, care implica mai multe generatii dispuse sa isi schimbe reciproc experiente, idei, valori, norme estetice si morale. ”AGELESS” promoveaza discursul intergenerational folosind o imagine puternica, plina de stil, bine conturata pentru a schimba destine si a modela valori.

Este despre o noua estetica globala care celebreaza diversitatea, multiculturalitatea, unde varsta nu mai este un criteriu de identitate social.

Modelele de pantofi prezente in aceasta colectie-capsula imbina spiritul liber si spontaneitatea caracteristice varstei tinere cu rafinamentul omului ajuns la maturitate. Valorile inglobate in aceste produse sunt definite de identitatea estetica, componenta etica si culturala, dar mai ales de calitatea materialelor, atentia la finisaje si confort.

Colectia capsula ”AGELESS” este caracterizata de noua estetica globala, fiind definita prin versatilitate (de zi/noapte, gen sau sezon) de catre o adaptabilitate functionala. Designul semnificativ, prezent in acesta colectie urmareste sa puna in evidenta individualitatea si expresia de stil ca forma de apartenenta la subculturile urbane. Consumatorul nu mai este definit de varsta, ci de apartenenta lui la criteriile societatii culturale.

”Asumarea noului si investirea eforturilor in altceva decat in ”spatiul cunoscut”  cere curaj si viziune. IL PASSO este un astfel de promotor cultural, un pionier al formelor emergente. A inteles concepte noi, nu doar cele ale stilului de viata sau comerciale, ci cele care vizeaza noua estetica globala si cele care se refera la noi tehnici de elaborare a conceptelor, precum ”creatia colaborativa” sau reformularea sensului de ”design”.

Echipa ”AGELESS” a avut fericita ocazie sa lucreze in noua paradigma creativa, sa propuna solutii pentru o categorie de consumatori avizati, cultivati si pentru care ”varsta este doar o cifra”.” a spus Dr. Dsg. Ioana Sanda Avram.
Inovatia (sistemul detasabil cu doua fete), combinatia surprinzatoare de materiale (piele si material textil), paleta cromatica, designul contemporan si foarte competitiv, elementele de stil si tehnica avangardista sunt valorile absolute in jurul carora echipa creativa si echipa tehnica au realizat colectia capsula ”AGELESS”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img