News Flash:

Agenţia americană pentru alimente şi medicamente aprobă vaccinurile bivalente anti-COVID-19 pentru copiii cu vârste de peste şase luni

9 Decembrie 2022
317 Vizualizari | 0 Comentarii
media 163043281189132100

Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a autorizat ca vaccinurile anti-COVID-19 bivalente produse de Moderna şi Pfizer-BioNTech, care vizează atât tulpina originală a noului coronavirus cât şi subvariantele de Omicron, să fie administrate copiilor cu vârste de peste şase luni, informează Reuters.

Autorizaţia emisă joi de FDA prevede ca vaccinul bivalent produs de Moderna să fie administrat ca doză booster copiilor cu vârste de la şase luni la cinci ani, la cel puţin două luni după vaccinarea iniţială.

Vaccinul actualizat produs de Pfizer-BioNTech va putea fi administrat ca cea de-a treia doză la copiii din grupa de vârstă şase luni - 4 ani care nu şi-au finalizat schema primară de vaccinare sau care nu au primit încă doza a treia, potrivit Agerpres.

Copiii care au finalizat schema iniţială de vaccinare cu trei doze ale vaccinului original Pfizer-BioNTech nu sunt deocamdată eligibili pentru a primi acest booster bivalent, a precizat agenţia americană.

FDA a adăugat că datele care sprijină utilizarea vaccinului bivalent Pfizer-BioNTech ca doză booster în această grupă de vârstă sunt aşteptate în luna ianuarie.

Vaccinurile destinate copiiilor cu vârste fragede din Statele Unite au fost autorizate abia în luna iunie a acestui an, o decizie care i-a transformat pe cei mici în cel mai recent grup populaţional devenit eligibil pentru vaccinare împotriva COVID-19.

Conitnuarea pe stiripesurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1097 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046072 (s)