News Flash:

Agenţia de evaluare Fitch avertizează că 2023 va fi un alt an dificil pentru statele emergente

20 Ianuarie 2023
346 Vizualizari | 0 Comentarii
media 159808715280267000

O creştere economică slabă şi creşterea costurilor cu împrumuturilor ar putea pune presiuni asupra perspectivelor pentru statele de pe pieţele emergente în 2023, a avertizat joi agenţia de evaluare Fitch, transmite Reuters.

Presiunile asupra finanţelor publice şi, în multe cazuri, agravarea riscurilor politici afectează şi ele perspectivele pentru statele emergente în 2023, adaugă Fitch, potrivit Agerpres.

"La fel ca şi în 2022, vor fi cazuri de provocări în obţinerea de finanţare de urgenţă pentru pieţele emergente mici şi de frontieră, chiar şi în moneda locală" se arată în raportul Fitch.

"Numărul record de state emergente care au un rating de tip 'CCC+' sau mai mic înseamnă că noi cazuri de incapacitate de plată sunt posibile", adaugă agenţia de evaluare.

Din punct de vedere geografic, Europa emergentă, Asia şi Africa sub-sahariană sunt în opinia Fitch regiuni cu o perspectivă care se "deteriorează", în timp ce Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi de Est, alături de America Latină au o perspectivă "neutră".

Efectele inflaţiei vor continua să persiste în bilanţurile guvernamentale, pe fondul prelungirii efectelor indexării salariilor şi beneficiilor sociale, se mai arată în raport.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0996 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041142 (s)