vineri, 29 martie, 2024

Ai cosuri? Ce reguli trebuie sa respecti atunci cand te machiezi?

Distribuie:

Publicat:

Majoritatea femeilor se confrunta cu imperfectiunii ale tenului macar o data in viata. Insa, pentru unele dintre ele, aceste probleme nu se rezolva niciodata din cauza ca nu folosesc corect produsele de machiaj. 

Evita uleiurile

Produsele cosmetice care contin ulei, – uleiul mineral, uleiul de susan, uleiul de nuca de cocos – pot provoca grave iritatii. Daca pielea ta nu agreaza uleiurile, incerca produse de machiaj pe baza de silicon. La randul sau, si siliconul poate accentua imperfectiunile tenului, asa ca testeaza mai multe produse alege ce ti potriveste cel mai bine.

Foloseste-ti mainile

Aplicarea machiajului este singura exceptie de la regula sa nu-ti atingi fata cu mainile. Daca nu ai timp sa-ti cureti ustensilele de machiaj dupa fiecare utilizare, periile si buretii pot acumula bacterii care irita zonele predispuse la acnee. De aceea, este recomandat sa folosesti degetele, iar cu o atingere blanda sa aplici baza de machiaj si fondul de ten. Nu uita sa te speli pe maini inainte de a incepe sa te machiezi.

Invata ordinea aplicarii produselor

„Cu ce ar trebui sa incep? Cu fondul de ten sau corectorul?“ , este una dintre principalele intrebari pe care le pun femeile. Majoritatea incep cu corectorul, dar baza reala a machiajului este asigurata de fondul de ten. Daca aplici acest produs inainte, corectorul va rezista mai mult pe fata si nici nu va mai fi nevoie sa folosesti o cantitate mare de produs ca sa-ti acoperi acneea. 

Nu exagera

Aplicarea unui strat gros de machiaj nu va face decat sa atraga si mai mult atentia asupra imperfectiunilor de pe chipul tau. Lasa pielea sa respire, folosind cantitati mici de produs. 

Demachiaza-te corect

Una dintre principalele reguli de frumusete este sa indepartezi machiajul si sa iti cureti pielea in fiecare seara, inainte de culcare. In caz contrar, porii se pot infunda si astfel pielea nu va mai elimina toate toxinele acumulate in timpul zilei. 

sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img