News Flash:

Ai obiceiul de a amâna lucrurile? Procrastinarea ar putea fi un semn al unor probleme grave de sănătate, potrivit unui studiu

23 Ianuarie 2023
315 Vizualizari | 0 Comentarii
Bahaya stress sebabkan penuaan dini 990x475 1

Studiile au găsit o legătură între obiceiul de a amâna sarcinile și sănătatea precară. Aceasta este asociată cu niveluri mai ridicate de stres, stiluri de viață mai nesănătoase și întârzieri în a consulta un medic în legătură cu problemele de sănătate.

Cu toate acestea, aceste studii – prin natura designului lor – nu ne pot spune direcția relației. Cauzează tergiversarea o sănătate fizică și mentală precară pentru că oamenii, să zicem, amână începerea unui nou regim de exerciții fizice sau consultarea unui medic în legătură cu o problemă de sănătate?

Sau este invers? O stare de sănătate fizică precară, să zicem, îi determină pe oameni să amâne pentru că nu au energia necesară pentru a face o sarcină acum?

Pentru a încerca să rezolvăm această enigmă, a fost realizat un studiu longitudinal – adică un studiu care a urmărit oamenii pentru o perioadă de timp, făcând măsurători în diferite puncte ale studiului. Au fost recrutațí 3.525 de studenți de la opt universități din Stockholm și din împrejurimi și li s-a cerut să completeze chestionare la fiecare trei luni, timp de un an.

COntinuarea pe exquils.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0988 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046844 (s)