sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ai picioarele umflate? Vezi aici REMEDIUL IDEAL

Distribuie:

Publicat:

Umflarea picioarelor, cunoscuta sub numele de edem, sau retentie de lichide in organism, provoaca durere si poate fi rezultat al:
– sindromului premenstrual
– sarcina
– proasta circulatie
– consumul in exces de alimente sarate sau prelucrate
– stil de viata sedentar
– efecte secundare ale anumitor medicamente

Uneori, fie in timpul sarcinii sau atunci cand stam asezati o perioada lunga de timp, este normal sa se umfle picioarele. Cu toate acestea, in cazul in care picioarele vi se umfla frecvent, poate fi semnul unor probleme serioase cum ar fi boli hepatice, insuficienta cardiaca si boli de rinichi. Prin urmare, in cazul in care umflarea nu este redusa dupa un timp, ar trebui sa consultati medicul.

Unul dintre cele mai eficiente remedii naturale in astfel de cazuri este patrunjelul, folosit de insusi Hippocrate. Studiile sugereaza ca aceasta planta poate preveni numeroase boli, cum ar fi astm, alergii, dureri menstruale, probleme cu ale tractului urinar, tulburari digestive, si poate fi extrem de benefic, deoarece poate ajuta la tratarea bronsitei, imbunatateste respiratia, reduce tensiunea arteriala si patreaza oasele sanatoase.

Hippocrate o recomanda ca tonic general, in caz de reumatism, pietre la rinichi sau chiar ca un antidot pentru otrava. “The Green Pharmacy Herbal Handbook” precizeaza ca patrunjelul este un diuretic remarcabil si eficient, care ajuta rinichii sa scape de excesul de fluide din organism.

Patrunjelul este un diuretic natural
Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul de Etnofarmacologie din 2002, “patrunjelul actioneaza ca un diuretic prin inhibarea ionilor de sodiu si de potasiu care influenteaza procesul de osmoza si cresterea fluxului de urina.”
Mai mult decat atat, patrunjel este abundent in potasiu. Pe de alta parte, multe diuretice produse chimic reduc nivelurile de potasiu, astfel incat utilizand patrunjelul eviti aceste efecte secundare nocive.

Un studiu brazilian din 2009 intitulat “activitatea diuretica si hipotensiva a extractului apos de seminte de patrunjel” a confirmat, de asemenea, faptul ca aceasta planta fantastica creste fluxul urinar si reduce tensiunea arteriala in acelasi timp.
Dr. John R. Christopher, un renumit fitoterapeut din SUA sugereaza ca ar trebui sa se consume doi litri de ceai de patrunjel zilnic, pentru a obtine cele mai bune rezultate in tratamentul edemului.

Daca este necesar, puteti creste cantitatea. Mai mult decat atat, in prepararea ceaiului de patrunjel, asigurati-va ca utilizati frunze proaspete, ​​impreuna cu seminte si radacini.

Cum se prepara ceaiul de patrunjel
Taie marunt radacinile de patrunjel si frunzele fin. Se pune aproximativ ¼ cana de patrunjel la o cana de apa fierbinte si se lasa la macerat 5-7 minute, apoi se strecoara. In final, puteti adauga ghimbir, lamaie sau miere pentru a imbogati gustul. Pentru rezultate maxime, ar trebui sa consume ceaiul cald.

In afara de consumul acestui ceai, faceti in mod regulat exercitii cu picioarele pentru a stimula circulatia fluidelor, iar atunci cand sunteti culcati, ridicati picioarele pe perne, astfel incat sa fie mai sus de inima.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img