vineri, 29 martie, 2024

Ai putea avea lipsa de fier fara sa iti dai seama: Semnele neobisnuite prin care corpul iti arata ca ai anemie

Distribuie:

Publicat:

Fierul este implicat în numeroase procese din corpul nostru, sinteza hemoglobinei și transportul oxigenului către celule și țesuturi fiind numai câteva dintre acestea. Și, din păcate, carența de fier este comună mai ales femeilor aflate la vârsta reproducătoare, cauzată de pierderile de sânge din timpul menstruației.

Cum îți dai seama că suferi de lipsă de fier sau de anemie? Destul de dificil, spun experții, deoarece simptomele pot fi adesea bizare. Alături de starea de slăbiciune și de amețeala la care te-ai aștepta deja, iată și alte semne ciudate că ai mare nevoie de fier în organism!

Ai lipsă de fier? 6 moduri ciudate prin care organismul te înștiințează

Suntem obișnuite să asociem lipsa de fier cu paloarea facială sau cu faptul că ne simțim complet secătuite de energie, dar știai că sunt și alte semnale ale problemei cu care te confrunți? Unele dintre simptomele carenței acestui mineral sau ale anemiei pot părea de-a dreptul bizare, în timp ce altele te duc cu gândul la cu totul alte afecțiuni decât o banală (în aparență) lipsă de fier, scrie divahair.ro.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img