joi, 18 aprilie, 2024

Ai stare de somnolenta dupa masa? Iata ce trebuie sa faci!

Distribuie:

Publicat:

Aproape imediat dupa ce mananci te cuprinde o stare de moleseala pe care cu greu o poti alunga. Iar acele momente in care puteai sa tragi un pui de somn dupa masa de pranz s-au risipit de mult timp, asa ca te vezi nevoita sa tragi aceasta stare dupa tine pana seara. Asadar, afla de ce te confrunti cu o stare de somnolenta dupa masa si ce poti sa faci in acest sens!

Nu este nimic in neregula cu organismul tau daca ai o stare de somnolenta dupa masa, in special dupa cea de la pranz, cand organismul simte nevoia sa se odihneasca pentru ca digestia sa decurga mai bine. Cu cat consumi mai multe alimente care iti ingreuneaza digestia, cu atat te vei simti mai obosita si vei gasi cu greu puterea de a te intoarce la munca. Produsele din faina, cartofii, carnea si dulciurile nu sunt cei mai buni prieteni ai tai in acest caz, asa ca este mai bine sa rezisti tentatiei de a manca prea mult la masa. Ia in calcul si daca digestia ta este de obicei una lenta. La polul opus, si mesele sarace in calorii iti vor crea aceeasi senzatie, adica te vei simti lipsita de energie. Asadar, atentie la dietele drastice!

Cum alungi starea de somnolenta dupa masa?

1. Ia o gustare inainte de pranz.

Avand in vedere ca mesele incarcate te pot face sa te simti mai molesita, mananca mai des, dar mai putin. Astfel intra in joc gustarile pe care le iei intre micul dejun si pranz. Orienteaza-te spre unele sanatoase: nuci, migdale, fructe, iaurturi si seminte.

2. Nu consuma vin ori bere la masa.

Ca sa eviti starea de somnolenta dupa masa, ai grija sa nu cazi in tentatia de a consuma alcool, in special vin ori bere. Ambele bauturi te vor face sa te simti relaxata si sa pierzi starea de concetrare pe care o aveai inainte de a manca. Apa este mult mai potrivita in acest caz, insa nici cu acest lichid nu este recomandat sa exagerezi in timpul mesei pentru ca poate ingreuna digestia. Este mai bine sa il consumi inainte de masa, un motiv bun pentru a consuma mai putina mancare dupa aceea.

3. Fa o plimbare dupa masa

Dupa ce te-ai odihnit timp de zece minute dupa masa, fa o scurta plimbare. Atat aerul proaspat, cat si miscarea fizica te vor inviora instant. De asemenea, daca ai posibilitatea, realizeaza si cateva exercitii fizice. Imediat ce circulatia sangelui se va pune in miscare, te vei simti instantaneu mai bine.

4. Bea un ceai pentru digestie.

Daca ai o digestie lenta, este evident ca organismul tau isi consuma energia pentru acest lucru. Un ceai pentru digestie iti va fi de un real ajutor in acest caz. Te vei simti pregatita sa te intorci la activitatile tale mai devreme decat iti inchipuiai.

5. Ia vitamina B.

Desi aceasta ar trebui administrata pe parcursul zilei, nu este gresit sa o iei la masa de pranz. In acest mod va stimula mai bine metabolismul corpului, ajutandu-te sa alungi starea de somnolenta dupa masa.

6. Asculta muzica.

Melodiile vibrante reprezinta o sursa de energie pentru oricine. Este suficient sa asculti un playlist care iti transmite energie si voie buna timp de 10-15 minute pentru ca tu sa te simti mai bine.

7. Implica-te in discutii antrenante.

Imediat dupa ce mananci te duci sa stai in pat ori la calculator? Ei bine, nu mai este de mirare ca se instaleaza imediat starea de somnolenta dupa masa. Mai bine socializeaza. Discuta tot felul de lucruri interesante cu cei din jur. Iar daca esti singura, suna o persoana draga.

8. Improspateaza-ti respiratia.

Guma, dropsuri, ceai de menta, orice ai la indemana care iti poate improspata respiratia te va mentine energica. Si apa de gura iti poate fi la fel de utila. Insa ai grija sa nu te indrepti si spre bomboanele de menta. Continutul lor de zahar nu te va ajuta prea mult nici la capitolul silueta, nici la capitolul energie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img