marți, 16 aprilie, 2024

Ai un copil nascut dupa aceasta data? Vesti bune pentru tine. Statul ii da 10.000 de euro. Nu e gluma! Vezi cum poti intra in posesia banilor

Distribuie:

Publicat:

Ai un copil nascut dupa aceasta data? Vesti bune pentru tine. Statul ii da 10.000 de euro. Nu e gluma! Vezi cum poti intra in posesia banilor

In baza unei legi initiate de PNR in Parlamentul Romaniei, urmeaza sa se creeze Autoritatea Nationala pentru Copii si Tineri, iar prin intermediul ei se va derula programul national prin care se deschid depozitele bancare pentru toti nou-nascutii.

O super veste la inceput de an vine pentru copii din Romania care s-au nascut sau se vor naste dupa data de 1 ianuarie 2018. Statul Roman vrea sa le ofere cate 10.000 de euro pentru a putea sa isi continue studiile, sa-si deschida o afacere sau sa isi cumpere o casa.

Zilnic, acestor copii, Statul Roman le va depune la CEC Bank o suma, astfel incat, cu tot cu dobanzi, in momentul implinirii a 18 ani, fiecare copil sa aiba in cont 10.000 de euro. De aceasta lege pot beneficia si copiii moldovenilor care detin cetatenia romana.

"Am conceput acest proiect de lege cu gandul la toti copiii care la varsta de 18 ani vor,  fie sa mearga la facultate si familia nu ii poate sustine financiar, fie la cei care vor sa fie independenti si nu au niciun ajutor pentru a porni o afacere sau la cei care vor sa isi cumpere o locuinta. Statul roman trebuie sa se ingrijeasca serios de fiecare cetatean in parte, inca din prima zi lui de viata. Aceasta lege e un fel de multumire a statului roman pentru fiecare nou nascut si o garantie ca statul se ingrijeste de el. Iar la varsta majoratului, statul roman ii ofera un ajutor real prin intermediul caruia poate porni cu dreptul in societate din postura de roman major", a declarat Sebastian Popescu, presedintele PNR.

Legea spune ca banii vor putea fi utilizati numai de catre titular si numai dupa implinirea varstei de 18 ani, dar totul cu o conditie: copilul sa urmeze 12 clase.

Banii pot fi utilizati in urmatoarele situatii: pentru studii universitate, pentru a-si deschide o afacere, pentru a-si achizitiona o locuinta sau pentru tratament in caz de boala ce necesita tratament costisitor.

Aceasta suma, in caz de deces, nu se mosteneste de catre nicio ruda, banii urmand sa fie virati catre bugetul de Stat.

Pe langa asta, incepand cu 1 ianuarie 2018, toti copiii cu varsta cuprinsa intre 0 si 18 ani vor primi lunar o alocatie de 300 de lei, incepand cu varsta de 6 ani, dar alocatia va fi acordata doar daca copilul va merge la scoala. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img