marți, 19 martie, 2024

AJOFM Vaslui : In atentia angajatorilor

Distribuie:

Publicat:

Menţinerea restricţiilor pentru anumite domenii de activitate a impus continuarea acordării somajului tehnic, la cererea angajatorilor care au păstrat şi în luna iunie suspendarea contractelor de muncă ale salariaţilor.

Cererile angajatorilor vor fi soluţionate similar lunilor aprilie şi mai, documentele actualizate fiind deja încărcate pe platforma aici.gov.ro.
Reluarea activităţilor în sectoarele economice nerestricţionate este susţinută de cadrul legislativ al OUG 92/2020, prin decontarea a 41,5% din salariile plăţite în luna iunie, de angajatorii care au reactivat contractele suspendate pentru şomaj tehnic, precum şi prin măsuri de stimulare a angajării tinerilor până în 29 de ani, a persoanelor peste 50 de ani sau a cetăţenilor români concediaţi în străinătate.

Pe plaftorma aici.gov.ro se va deschide o procedură pentru decontarea a 41,5% din salariile reactivate din şomaj tehnic în luna iunie, iar documentele se vor putea încărca doar după plata obligaţiilor fiscale aferente acestor salarii.
Măsurile de continuare a şomajului tehnic şi de decontare a 41,5% din salariile reactivate nu pot fi cumulate, în situaţia angajatorilor care au mai multe obiecte de activitate în actul constitutiv.

Angajatorii care încheie contracte de muncă cu normă intreagă şi durată nedeterminată cu tinerii până în 29 de ani, sau cu şomeri  peste 50 de ani concediaţi in perioada stării de urgenţă sau de alertă, pot primi lunar, timp de 1 an, 50% din salariul angajatului, subvenţia fiind plafonată la 2500 lei brut.

Documentele necesare pentru aceste categorii de subvenţii se pot descărca de pe site-ul oficial al AJOFM Vaslui (www.anofm.ro/vaslui), se vor semna electronic de către reprezentantul legal al societăţii şi se vor trimite prin poştă electronică la AJOFM Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img