sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Alarmant! Un studiu arata ca 30% dintre romani si-au pierdut toti dintii naturali: “La 24 de ani, mai aveam doar cinci”

Distribuie:

Publicat:

Un studiu arata ca 30% dintre romani si-au pierdut toti dintii naturali, de 3 ori mai mult decat media europeana. Cazuri sunt multe, spun medicii stomatologi la care ajuns pacienti cu grave probleme ale danturii. 

"Pacientul nu a primit educatia necesara acasa, nu s-a spalat pe dinti niciodata, s-a apucat de fumat la 12 ani, deja a inceput sa aiba niste carii foarte mari, s-a tot dus la dispensarul din sat si solutia, de fiecare data, a fost sa i se scoata dinti. Cand l-am cunoscut, el mai avea  doar patru dinti in partea de sus si cam cinci dinti in partea de jos, la fel rupti sub gingie si cu niste gauri fantastice. A reusit performanta sa ramana fara dinti in gura la 24 de ani.", explica Ionut Leahu, medic stomatolog.

"Fast and Fixed" sau "Dinti intr-o zi". Asa se numeste procedura tot mai des ceruta in cabinetele stomatologice. Nu este pentru oricine. Este, in special, pentru pacientii care sufera deja de boala parodontala, de un stadiu avansat, si pentru cei care au dinti care sunt irecuperabili. Practic, este alternativa protezelor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img