joi, 28 martie, 2024

Albania interzice prin lege taierea arborilor timp de 10 ani

Distribuie:

Publicat:

Albania va adopta un proiect legislativ, propus de guvern, care interzice in totalitate, timp de zece ani, taierea arborilor, precum si comertul si exportul de lemn. Decizia a fost luata pentru a proteja, astfel, padurile a caror suprafata a scazut dramatic in aceasta tara, cauza fiind defrisarile masive.

”Suntem obligati sa luam aceasta decizie, aparent drastica, din cauza situatiei nefavorabile cu care ne confruntam de peste 40 de ani”, a declarat, miercuri, Ministrul albanez al Mediului, Lefter Koka. El a precizat ca exploatarea resurselor forestiere ale tarii a fost excesiva in toata aceasta perioada.

Initiativa guvernului Albanez este cuprinsa intr-o noua lege forestiera, ce va fi votata de parlament in urmatoarea perioada.

Albania avea, in anul 1991, circa 1.5 milioane de hectare de paduri. De atunci au fost distruse sute de mii de hectare. 200.000 dintre acestea au fost distruse ireversibil.

Printre principalele cauze ale acestei situatii sunt proasta gestiune, defrisarea ilegala, constructiile ilegale in zonele cu padure si incendiile frecvente.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img