sâmbătă, 27 aprilie, 2024

ALBITA:Aproximativ 45.000 tigarete ascunse, depistate la controlul de frontiera-FOTO

Distribuie:

Publicat:

In P.T.F. Albita, echipa comuna de control formata din inspectori vamali si politisti de frontiera a descoperit aproximativ 45.000 tigarete cu timbru de acciza R. Moldova pe care doi barbati cu cetatenie romana si R. Moldova incercau sa le introduca ilegal in tara, prin sustragerea de la controlul de frontiera.

*Joi,10 noiembrie, in jurul orei 14.00, la P.T.F. Albita/ judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pentru a intra in tara, in calitate de pasager intr-un autocar marca Setra, inmatriculat in judetul Vaslui, cu destinatia Italia, Mihail C., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 44 de ani.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra autovehiculului, ocazie cu care, echipa comuna de control formata din lucratori vamali si politisti de frontiera a descoperit ascunse in mai multe colete apartinand lui Mihail C., in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, 38.400 tigarete, cu timbru de acciza R. Moldova.

*Aproape la miezul noptii, in acelasi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a intra in tara, in calitate de pasager intr-un autoturism marca Mercedes, inmatriculat in Lituania, Iurie C., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 20 de ani.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comuna de control formata din lucratori vamali si politisti de frontiera a descoperit ascunse sub capota, sub si dupa bancheta din spate a autoturismului, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, 6.000 tigarete, cu timbru de acciza R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura ridicarii tigarilor in valoare totala de 9.990 lei si sanctionarea contraventionala a persoanelor cu amenda in valoare totala de 10.000 lei.

 * Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni, pe timpul unei misiuni specifice in zona de competenta, au descoperit si ridicat, in vederea comfiscarii, 340 tigarete diferite marci si 13,5 litri alcool. Conform prevederilor legale a fost dispusa masura retinerii bunurilor in valoare totala de 624 lei, iar in cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img