vineri, 19 aprilie, 2024

ALBITA:Infractiuni la regimul juridic al circulatiei rutiere

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au sanctionat, conform prevederilor legale, doi tineri pentru incalcarea regimului juridic al circulatiei rutiere.

In data de 12 septembrie, in jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, cetateanul din R Moldova Ion D., in varsta de 22 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes S320, inmatriculat in Bulgaria.

La controlul de frontiera, existand suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului si talonului de inspectie tehnica periodica ale masinii, lucratorii nostri au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca documentele nu indeplinesc conditiile de forma si fond ale unora autentice, acestea fiind false.

Cu privire la cele constatate, Ion D. a declarat ca a achizitionat autoturismul in luna martie a acestui an, ocazie cu care a intrat in posesia documentelor prezentate la control, si ca nu are cunostinta ca documentele sunt false.

Pe numele barbatului, politistii de frontiera au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de uz de fals si conducerea unui autovehicul inmatriculat in alt stat  care nu are drept de circulatie in Romania.

*In ziua de 13 septembrie, in jurul orei 18.30, in P.T.F. Albita-judetul Vaslui s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, cetateanul roman Victor D., in varsta de 30 de ani, conducand un autoturism marca Hyundai, model Matrix, cu numere de inmatriculare de Luxemburg.

Din studiul documentelor prezentate la control pentru autoturismul in cauza, a rezultat faptul ca acesta nu este inmatriculat.

Cu privire la cele constatate, Victor D. a declarat ca a achizitionat autoturismul din Luxemburg, in schimbul sumei de 1.500 euro, si ca nu avea cunostinta ca acesta nu este inmatriculat.

Politistii de frontiera vasluieni au intocmit pe numele barbatului lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img