joi, 18 aprilie, 2024

Alcoolul este un mare pericol pentru sanatate chiar si in cantitati reduse

Distribuie:

Publicat:

Consumul moderat de alcool este periculos pentru sanatate, sustin cercetatorii americani. Cercetatorii au constatat ca alcoolul nu este deloc benefic corpului, indiferent de cantitatea consumata.

Specialistii in domeniu sustin ca reducerea cantitatii de alcool consumata, chiar si in cazul persoanelor care beau putin, aduce un beneficiu clar sanatatii lor. Daca nu consuma alcool, oamenii sunt feriti de bolile de inima, au o tensiune arteriala mai mica si un indice de masa corporala scazut, noteaza descopera.ro.

Cele mai recente concluzii ale specialistilor americani pun sub semnul intrebarii teoriile anterioare care sustineau ca un consum mic sau moderat de alcool are un efect protector pentru sanatatea aparatului cardiovascular.

Cercetatorii americani au analizat informatiile privitoare la consumul de alcool in cazul unui numar de 260.000 de persoane. Ei au constatat ca anumiti oameni au o gena ce provoaca un consum mai mic de alcool si aduce corpului lor beneficiul implicit al unei sanatati mai bune.

In cazul in care ei consuma cu 17% mai putin alcool pe saptamana, riscul de boli cardiace scade in medie cu 10%. Expunerea corpului la alcool are un impact negativ asupra sanatatii inimii.

in trecut se credea ca numai excesul ne poate face rau, dar acest ultim studiu contrazice teoriile anterioare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img