vineri, 29 martie, 2024

ALDE lauda pozitia ministrului Apararii fata de pensiile militarilor: Pozitia ministrului Ciuca este una corecta!

Distribuie:

Publicat:

ALDE prin vocea lui Cristian Barbu, vicepresedinte ALDE Bucuresti, a salutat azi decizia ministrului Apărării Naționale, gral(r) Nicolae Ciucă, care a condamnat, joi, într-o rară intervenție publică, impozitarea pensiilor speciale, spunând că militarii merită pensia de serviciu ținând cont de restricțiile și îndatoririle pe care la au în timpul activității. Poziția ministrului după ce parlamentarii partidului de guvernământ, PNL, au votat în unanimitate impozitarea pensiilor speciale și au prezentat acest lucru ca fiind o reparație necesară.

”Poziția adoptată de ministrul Ciucă este una corectă, asupra căreia ALDE a atras atenția în mai multe rânduri, și anume că sunt o serie de categorii care nu trebuie afectate de această măsură, precum militarii, cei care beneficiază de o pensie de serviciu! Pensiile militarilor se justifică din cauza constrângerilor pe care le au.

Ar trebui ca dl Ciucă să le spună și celor din Guvern și din PNL faptul că sunt pensii de serviciu și că nu trebuie impozitate ca pensii speciale! De ce să le spună celor din PNL? Pentru că parlamentarii PNL au susținut amendamentul care a inclus pensiile militarilor în categoria pensiilor care trebuie impozitate ca fiind speciale.

Sunt de acord că trebuie găsită o soluție, de aceea, cel mai indicat ar fi ca după ce trec alegerile să se discute în cadrul Parlamentului, partidele să se pună la masă, să fie chemați specialiști, astfel încât să găsească o formulă care să fie și sustenabilă, dar să aibă și o componentă morală.”, a spus liderul ALDE București.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img