News Flash:

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: Procesele verbale de la sectiile de votare din Vaslui au fost completate gresit

1 Noiembrie 2014
1805 Vizualizari | 0 Comentarii
Toate procesele-verbale de completare a birourilor electorale ale celor 516 sectii de votare pentru ALEGERILE PREZIDENTIALE 2014 din judetul Vaslui au fost intocmite gresit de Biroul Electoral Judetean.

In text a aparut "alegeri pentru Parlamentul European", in loc de "alegeri pentru Presedintele Romaniei”. Astfel, alegerile prezidentiale din 2 noiembrie au devenit "alegeri pentru Parlamentul European” in judetul Vaslui, potrivit proceselor-verbale de "investire si completare” a birourilor electorale ale celor 516 sectii de votare, emise de Biroul Electoral Judetean (BEJ), potrivit Mediafax.

Eroarea din documentele oficiale a fost observata in 30 octombrie de catre BEJ Vaslui, care a luat o hotarare de "indreptare eroare materiala”, publicata si pe site-ul Prefecturii Vaslui. "Se dispune indreptarea erorii materiale in procesele-verbale de investire si completare a birourilor electorale ale sectiilor de votare, in sensul ca in loc de "alegeri pentru Parlamentul European” se va scrie si se va avea in vedere "alegeri pentru Presedintele Romaniei”, se arata in hotararea BEJ.

Presedintele Biroului Electoral Judetean Vaslui sustine ca aceast INCIDENT este "o simpla greseala” si a aparut din cauza volumului foarte mare de munca. "Este o simpla greseala, care s-a indreptat printr-o hotarare a BEJ. Aceasta a aparut din cauza volumului foarte mare de munca din cadrul Biroului Electoral Judetean”, a declarat, sambata, corespondentului Mediafax presedintele BEJ Vaslui, Elena Simionescu.

Birourile electorale ale sectiilor de votare sunt formate, pe langa presedinte si loctiitor, din sapte membri ai formatiunilor politice. Patru dintre acestia sunt in toate cele 516 sectii de votare reprezentanti ai partidelor si aliantelor parlamentare, respectiv Alianta Crestin Liberala (ACL), Alianta Electorala PSD-PC-UNPR, UDMR si PPDD. Pentru completarea birourilor, BEJ Vaslui a organizat o tragere la sorti a celorlalti trei membri pentru fiecare sectie de votare, din cele sase formatiuni politice care sustin un candidat la alegerile prezidentiale si s-au inscris la BEJ Vaslui.

Dupa tragerea la sorti, Biroul Electoral Judetean Vaslui a incheiat procesele-verbale pentru fiecare sectie cu numele celor trei membri in completare, documente unde a aparut si acea eroare cu "alegeri pentru Parlamentul European".

toate procesele-verbale 516 sectii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014037 (s)