joi, 25 aprilie, 2024

Alegerile prezidentiale. Ecaterina Andronescu ii taie aripile lui Tariceanu: Candidatul PSD are toate sansele sa intre in turul 2

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu (PSD), a declarat miercuri, la Antena 3, că ar fi „grozav” ca PSD și ALDE să aibă candidat unic la alegerile prezidențiale din 2019 dar că PSD are toate șansele, dacă merge separat de ALDE, să câștige cursa pentru Cotroceni.

„Eu cred că dacă există înțelegere în alianță să iasă cu un singur candidat, șansele cresc. Dacă această înțelegere nu va exista, fiecare partid va avea propriul său candidat și cred că PSD-ul, cu dimensiunea pe care o are în electorat, are toate șansele candidatul PSD-ului nu numai să intre în turul 2, dar chiar să câștige. Sau candidatul alianței. Momentan suntem înainte de o decizie, deci putem să vorbim doar despre scenarii posibile”, a declarat aceasta.

„Logic și normal ar fi să existe susținerea alianței pentru cel care urmează să fie candidatul alianței, ar fi grozav să fie așa”, a mai spus Andronescu.

„În general, electoratul nostru își susține propriul candidat, este dovedit în ani acest lucru”, a conchis ministrul PSD.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat recent că vrea un candidat comun al PSD-ALDE la prezidențiale.

"Intenţionez să ajungem într-un timp rezonabil – şi eu, şi domnul Tăriceanu, şi cele două partide – la concluzia că trebuie să fie un candidat unic şi după momentul acela vom şi stabili cine are cele mai mari şanse. Nu resping nicio variantă, nu resping varianta nici cu mine, nici cu domnul Tăriceanu, nici cu altcineva. Cine vom constata că are cele mai mari şanse, pentru că domnia lui Iohannis trebuie să înceteze. Încă cinci ani cu Iohannis înseamnă dezastru pentru România", a spus Dragnea, la Antena 3.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img