joi, 25 aprilie, 2024

Aleksandr Lukaşenko: ‘Tot ce am promis Rusiei am făcut’

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a declarat joi că a oferit tot sprijinul pe care l-a promis Moscovei în contextul campaniei militare a Rusiei în Ucraina, pentru care autorităţile de la Minsk au pus la dispoziţie teritoriul ţării pentru trupele şi logistica rusă, transmite EFE.

''Tot ceea ce am promis, tot ceea ce are nevoie Rusia în această perioadă complexă, nu doar pentru Rusia, ci şi pentru noi, pentru Rusia şi Belarus, facem'', i-a transmis Lukaşenko ministrului de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, într-o reuniune desfăşurată la Minsk, potrivit agenţiei oficiale locale BELTA.

Lukaşenko a subliniat că cea mai mare preocupare a sa este securitatea Belarus, în primul rând, şi a Rusiei.

Lukaşenko i-a mai transmis lui Lavrov că, în contactele pe care le-a avut cu Occidentul, Belarusul a spus că ''Rusia nu a fost nicicând împotriva păcii''. ''Să ajungem la o înţelegere. Suntem dispuşi să participăm. Nu trebuie să vă îndoiţi. Dacă putem face ceva, şi ştiţi că putem, spuneţi-ne sincer. Vom lucra împreună, cot la cot'', i-a transmis Lukaşenko interlocutorului său.

Autorităţile de la Kiev au acuzat Belarusul că este complice la agresiunea Rusiei, dat fiind că la începutul invaziei, la 24 februarie 2022, trupele ruse au pătruns în Ucraina inclusiv de pe teritoriul belarus.

Continaurea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img