vineri, 19 aprilie, 2024

Aleksei Navalnii este in mare pericol, sustin 500 de medici rusi: Niciunul nu deplange starea de sanatate a altor puscariasi

Distribuie:

Publicat:

Circa 500 de medici şi-au pus deja semnătura pe o petiţie care cere Kremlinului şi Serviciului penitenciar rus ca opozantului Aleksei Navalnîi să i se acorde în mod urgent asistenţa medicală necesară, după ce acesta a relatat despre deteriorarea stării sale de sănătate de când a intrat în închisoare, potrivit agenţiei de presă EFE şi canalului tv independent rusesc Dojdi.

'Cerem Serviciului penitenciar, tuturor structurilor competente şi liderilor politici ai ţării să se ocupe imediat de această situaţie', se menţionează în petiţie, o iniţiativă a lui Andrei Biljio, renumit caricaturist rus, fost medic psihiatru, scrie agerpres.ro.

Medicii, care precizează că nu pot rămâne indiferenţi, în timp ce o 'persoană suferă sub ochii noştri', consideră că autorităţile trebuie 'să creeze condiţii pentru normalizarea stării de sănătate a lui Navalnîi'.

Ei apreciază că agravarea stării de sănătate ar putea avea drept cauză 'atât complicaţii survenite în urma otrăvirii (cu agentul neurotoxic Noviciok) în luna august, cât şi noi boli în cadrul unui proces de reabilitare neterminat'.

'Există posibilitatea ca, lăsând pacientul, în acest caz, fără ajutor, inclusiv chirurgical, situaţia sa să ducă la apariţia unor sechele grave, care ar putea conduce la pierderea ireversibilă, parţială sau totală a funcţiilor extremităţilor inferioare', avertizează ei.

Petiţia subliniază că 'a lăsa o persoană care suferă dureri acute după gratii fără măsuri anestezice adecvate poate reprezenta nu numai o încălcare a drepturilor acesteia, ci, în mod direct, tortură'.Continuarea pe stiripesurs.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img