sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Alertă medicală – COVID-ul a influențat și alte virusuri. Impact puternic asupra organismului

Distribuie:

Publicat:

COVID-ul are o influență ciudată asupra gripei și a celorlalte afecțiuni virale. Ce au descoperit cercetătorii și ce legătură au făcut cu restricțiile și masca.

COVID-ul face ca gripa și alte virusuri comune să acționeze în moduri necunoscute, relatează The Washington Post.

Luna trecută mai mulți copii au fost internați la Spitalul de Copii Yale New Haven cu o gamă uimitoare de șapte virusuri respiratorii. Au avut adenovirus și rinovirus, virus sincitial respirator și metapneumovirus uman, gripă și parainfluenză, precum și coronavirus – despre care mulți specialiști spun că este de vină pentru creșterile neobișnuite.

Viroze neobișnuite pentru lunile de vară

Specialiștii arată că aceste viroze nu sunt unele obișnuite pentru lunile de vară.

„Acest lucru nu este tipic pentru nicio perioadă a anului și cu siguranță nu este tipic în mai și iunie”, a declarat Thomas Murray, expert în controlul infecțiilor și profesor asociat de pediatrie la Yale.

Unii copii internați în spital au fost co-infectați cu două virusuri și câțiva cu trei, a spus el.

La mai bine de doi ani de pandemia de coronavirus, virusurile familiare acționează în moduri necunoscute. Virusul sincitial respirator, cunoscut sub numele de RSV, își limitează de obicei atacurile sufocante la lunile de iarnă.

Rinovirusul, cauza răcelii comune, rareori trimite oamenii la spital. Iar gripa, care părea să revină în decembrie, a dispărut în ianuarie, odată ce tulpina Omicron a coronavirusului a luat amploare.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img