sâmbătă, 27 aprilie, 2024

ALERTA – Controversata ordonanta pe Sanatate NU poate intra in vigoare. O spune chiar Consiliul Legislativ/ DOCUMENT

Distribuie:

Publicat:

Ordonanţa de urgenţă adoptată marţi seara de Guvernul Orban, care permitea accesul spitalelor private în programele naţionale de sănătate, nu poate intra în vigoare. O spune chiar Consiliul Legislativ, în răspunsul la cererea de aviz. Consiliul Legislativ aminteşte că o ordonanţă de urgenţă nu poate fi adoptată fără avizul Consiliului Legislativ, nefiind deci posibilă solicitatea avizului post factum, iar acum avizul nu mai poate fi emis, din moment ce Guvernul a fost demis şi nu mai poate adopta ordonanţe de urgenţă.

Răspunsul Consiliului Legislativ a fost publicat de Victor Ponta.

"O veste foarte buna – Ordonanta de Urgenta de distrugere a Sistemului de Sanatate ( data pe furis, ca hotii, de Orban si Costache marti seara) NU poate sa intre in vigoare !

Era un dezastru:

1. pentru Sistemul Public

2. Pentru Spitalele Private

Din fericire prostia si graba autorilor au stricat proiectul !!! Sa fim insa vigilenti – nu vor renunta usor!", scrie Ponta pe Facebook.

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private, care reprezintă cele mai cunoscute spitale şi clinici private din România, a anunţat joi dimineaţă că ia în calcul să nu mai semneze contracte anuale cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate care permit decontarea serviciilor medicale în privat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, susține că ordonanța de urgență adoptată de Guvern, prin care se modifică Legea Sănătății, „va destabiliza tot sectorul public de urgență, de la serviciile de ambulanță până la SMURD și UPU”.

În cadrul ședinței de guvern de marți, liberalii au schimbat unele articole din Legea Sănătății. Unul dintre acestea vizează modificarea articolului 111, prin care spitalele private vor asigura servicii medicale de urgență decontate integral.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img