vineri, 29 martie, 2024

ALERTA de RAZBOI! Ce obiective vrea sa LOVEASCA Phenian-ul

Distribuie:

Publicat:

Tirul efectuat de Coreea de Nord luni cu patru rachete balistice in directia Japoniei a fost un exercitiu in vederea lovirii bazelor americane in Japonia, in caz de necesitate, a anuntat agentia oficiala de presa nord-coreeana KCNA, citata de AFP.

Seful statului nord-coreean Kim Jong-Un a supervizat personal acest tir de incercare efectuat de o unitate de artilerie si a ordonat el insusi declansarea acestuia, a adaugat KCNA, potrivit careia obiectivul exercitiului a fost antrenamentul pentru “lovirea eventuala a bazelor fortelor imperialiste americane de agresiune in Japonia”.

Unitatea de artilerie mobilizata pentru acest tir, Hwasong,”are ca obiectiv sa loveasca bazele militare ale agresorului imperialist american in Japonia in caz de necesitate”, a insistat KCNA. Potrivit agentiei de presa nord-coreene, Kim a descris cele patru rachete ca fiind “atat de precise incat semanau cu avioane care fac acrobatii aeriene in formatie”. Trei dintre cele patru rachete lansate luni au cazut in apele teritoriale japoneze. In urma acestor tiruri, Japonia si SUA au cerut o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU, programata pentru miercuri.

Rezolutiile Consiliului interzic in mod normal Coreii de Nord orice utilizare a tehnologiei rachetelor balistice. Dar cele sase valuri de sanctiuni aplicate de ONU de la primul test nuclear nord-coreean in 2006 nu au avut niciun efect asupra hotararii regimului de la Phenian de a se dota cu ceea ce el califica drept arme defensive.

Pe Twitter, ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, a repetat ca lumea “nu va autoriza” Coreea de Nord sa continue sa mearga “pe aceasta cale destructiva”. Aceste tiruri de rachete de luni par sa fie un raspuns al Phenianului la inceperea manevrelor militare anuale ale Coreii de Sud si ale SUA saptamana trecuta, comenteaza AFP.
Kim Jong-Un ceruse atunci fortelor sale armate “sa fie in alerta maxima in fata situatiei dramatice in curs, in care un razboi adevarat poate izbucni in orice moment”, potrivit KCNA, citat Agerpres.

Liderul de la Phenian insistase ca trupele sale sa fie pregatite “sa reactioneze rapid, sa ocupe pozitie de lovire cu scopul de a putea deschide focul si sa anihileze inamicii de indata ce un ordin in acest sens ar fi dat de Comitetul Central al Partidului”, conform KCNA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img