marți, 16 aprilie, 2024

ALERTA Guvernul pregateste masuri de austeritate: ‘Au crescut cheltuielile, scad veniturile. Ne uitam la o reevaluare a cheltuielilor bugetare’

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Finantelor Publice, Florin Cîțu, a declarat luni, la Palatul Victoria, după ședința de guvern, că Executivul pregătește o „reevaluare a cheltuielilor bugetare” pe fondul creșterii cheltuielilor și scăderii veniturilor la bugetul de stat. Afirmația vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a spus luni că din cauza epidemiei și efectelor economice ale ei, „vom avea o situație a bugetului complicată” și „este clar” că „va fi nevoie de reevaluarea tuturor cheltuielilor care se fac din banul public”. Florin Cîțu nu a spus și ce măsuri pregătește Guvernul de tăiere a cheltuielilor:

„Am prezentat in prima lectura prima rectificare bugetara. Majoritatea fondurilor se vor duce catre Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii. Pentru Ministerul Sanatatii vom suplimenta bugetul pentru plata concediilor medicale cu cel putin un miliard de lei. In ce priveste somajul tehnic si alte forme de ajutor am suplimentat cu cel putin 7 miliarde lei pentru a ne asigura ca pe perioada starii de urgenta fondurile sunt acolo.

Efortul bugetar e foarte mare in acest moment. Avem o crestere a cheltuielilor si o scadere a veniturilor. Deficitul pe anul 2020 creste semnificativ si asta inseamna si o finantare mai complicata in aceasta perioada. In acest context ne uitam la o reevaluarea a cheltuielilor bugetare pentru tot anul”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img