News Flash:

ALERTA in Agricultura vasluiana.

1 Iulie 2014
1756 Vizualizari | 0 Comentarii
Agricultorii vasluieni care au orz si rapita nu reusesc sa intre in lanuri din cauza ploilor care cad aproape zilnic, iar cei care au grau (recoltarea se face in iulie) se gandesc si ei la ce mai rau. Nici productiile nu sunt cele estimate in primavara intrucat umiditatea excesiva din sol a impiedicat sute de fermieri sa efectueze macar o prima prasila.

De altfel, oficialii sectorului agricol spun ca in hambarele din judet nu au ajuns inca orzul si rapita, desi suntem in plina perioada de recoltat. Precipitatiile frecvente tin combinele la marginea lanurilor.

”A inceput recoltatul la orz, dar destul de timid. Am vorbit cu fermierii si toti spun acelasi lucru. Se intra greu in lanuri. Avem 5.000 de hectare, mai mult decat anul trecut, dar ploile nu ne lasa sa recoltam. La fel si la rapita. Si aici sunt probleme din cauza ploilor zilnice. Speram sa mai diminueze ploile si sa poata fi finalizat recoltatul. Cat priveste productiile, deocamdata se situeaza la 4.000 de kilograme la hectar. Fermierii se asteptau la productii mai mari”, a declarat Gigel Crudu, director executiv al Directiei Judetene pentru Agricultura (DJA) Vaslui.

Culturile de primavara au si ele de suferit din cauza vremii nefavorabile.

”Aici, producatorii intamplina probleme la porumb si floarea-soarelui. Nu se pot aplica lucrarile de intretinere. Sunt dificultati. Evident, productiile vor fi diminuate atat la porumb, cat si la floare. Nu s-a putut aplica nici prima prasila si acest lucru se va influenta negativ productiile”, a mai spus directorul DAJ Vaslui.

agricultorii vasluieni timid vremii nefavorabile porumb daj vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016096 (s)