joi, 28 martie, 2024

ALERTA in Alaska! Doua bombardiere rusesti, capabile sa aiba ARME NUCLEARE, interceptate de SUA

Distribuie:

Publicat:

Avioane de vanatoare ale SUA au interceptat luni noaptea, aproape de Alaska, doua bombardiere rusesti capabile sa transporte arme nucleare, au confirmat marti surse din Pentagon pentru media americana, transmite EFE.

Cele doua bombardiere, din clasa TU-95 “Bear”, au ajuns sa se apropie la circa 160 de kilometri de insula Kodiak, insa nu au violat spatiul aerian al SUA, scrie agerpres.ro.

Aceste aeronave au capacitatea de a transporta arme atomice, desi nu pare ca cele doua TU-95 ar fi avut acest tip de arme, a declarat un purtator de cuvant al Pentagonului pentru ziarul “Washington Examiner”.

Avioanele rusesti au fost interceptate de doua avioane de vanatoare F-22 ale Fortelor Aeriene americane, care au zburat alaturi de acestea timp de aproximativ 12 minute, inainte ca bombardierele sa-si schimbe directia pentru a se intoarce la baza lor din estul Rusiei. Surse militare au coborat tensiunea incidentului descriindu-l, in declaratii pentru CNN, ca “nimic iesit din comun” si “nimic diferit fata de ce am vazut in trecut cu privire la aviatia rusa de lunga distanta”.

Congresmanul republican Adam Kinzinger a reactionat la incident afirmand ca este un gest prin care Moscova “incearca sa-si arate coltii”. “A fost o demonstratie de forta a rusilor pentru a ne arata ca ei sunt inca aici”, a declarat Kinzinger. Incidentul coincide cu o escaladare a tensiunii intre SUA si Rusia, in special legat de razboiul civil din Siria, dupa ce presedintele Donald Trump a ordonat bombardarea la inceputul lunii a unei baze aeriene siriene ca represalii pentru un atac chimic atribuit de Washington regimului lui Bashar Al-Assad.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img