joi, 25 aprilie, 2024

ALERTA IN CAMPINA: Trei persoane suspecte de botulism au ajuns la spital! Au mancat peste afumat si salata de sfecla

Distribuie:

Publicat:

E alerta la Campina, dupa ce trei persoane, printre care si un minor, au ajuns la spital, cu simptome specifice botulismului. Cei trei sustin ca au mancat peste afumat dar si salata de sfecla preparata in casa, asa ca DSP si DSV au declansat mai multe anchete.

Cei trei pacienti, intre care si un minor de 17 ani, sunt tratati cu ser anti-botulinic solicitat de DSP Prahova de la Institutul Matei Bals din Bucuresti.

O femeie de 40 de ani este la reanimare, este intubata, dar medicii spun ca starea ei evolueaza spre bine. Ceilalti doi sunt internati la sectia de boli infectioase a spitalului judetean Ploiesti.

DSP a inceput o ancheta si a stabilit ca pacientii au mancat peste afumat vidat si salata de sfecla. In paralel si Directia Sanitar Verterinara face o ancheta pentru a vedea de unde provine pestele. Botulismul este o forma grava de infectie alimentara, cauzata de o toxina produsa de bacteria numita Clostridium botulinum.

Botulismul este o boala rara, paralitica ce poate deveni fatala care se manifesta prin lipsa puterii, vedere incetosata, stari de oboseala si dificultati de vorbire. Acestea pot fi urmate de o slabiciune a muschilor bratelor, pieptului si picioarelor. Boala nu afecteaza, de obicei starea de constienta si nu cauzeaza febra.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img