vineri, 29 martie, 2024

ALERTA – Klaus Iohannis: Romaniei i se vor taia 3 miliarde de euro fonduri UE daca intra in vigoare rectificarea bugetara aprobata de Parlament

Distribuie:

Publicat:

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Palatul Cotroceni, după ce Parlamentul a aprobat marți rectificarea bugetară cu amendamentul privind creșterea punctului de pensie cu 40%, că „înalţi responsabili din Comisia Europeană ne-au spus franc – daca aceasta rectificare intra in vigoare, ni se vor taia aproximativ 3 miliarde de euro din fonduri europene'.

„Există nu doar avertismente, există discuții extrem de serioase cu înalți responsabili – nu doresc să nominalizez, dar cu înalți responsabili din Comisia Europeană, care ne-au spus franc: dacă această rectificare aprobată în Parlament intră în vigoare, ni se vor tăia aproximativ 3 miliarde de euro din fonduri europene, fiindcă încălcăm mai multe prevederi ale tratatelor. Deci este o posibilitate.

De asemenea, agențiile de rating cu siguranță vor schimba ratingul de țară în mult mai rău, în condițiile în care aceste cheltuieli imense – imense – ar fi operate. Nemaivorbind de faptul că pentru aceste cheltuieli nu există bani.

Pur și simplu, nu există bani!

Acum dați-vă seama ce se întâmplă dacă se blochează miliarde europene, ratingul de țară va fi retrogradat și noi nici nu mai avem de unde să luăm bani, fiindcă la un rating prost nu mai vine nimeni să dea bani. Deci este un scenariu pe care l-aș numi de groază.

De asta am spus: oricât ne-am dori aceste creșteri – și ar trebui să vină odată – ele vor putea fi făcute doar după ce ieșim din această criză economică și stabilizăm finanțele țării”, a declarat Klaus Iohannis.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img