joi, 18 aprilie, 2024

ALERTA Marius Iacob, procuror DNA, fosta mana dreapta a Laurei Codruta Kovesi, a pierdut procesul cu Inspectia Judiciara

Distribuie:

Publicat:

Marius Iacob, procuror la DNA, cel care a fost mâna dreaptă a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef adjunct, a pierdut, la ÎCCJ, procesul cu Inspecția Judiciară. Decizia este definitivă.

În aceeeași situație se află și Carmen Simona Ricu, și ea procuror la DNA. Iacob a fost acuzat de IJ că a delegat un procuror şef serviciu, respectiv pe Carmen Simona Ricu, să reprezinte DNA într-un proces care avea ca obiect suspendarea ordinului prin care procurorul Mihaiela Moraru Iorga a fost suspendată din DNA.

”Detalii soluţie: Minuta deciziei civile nr. 69.

Cu majoritate: Admite recursul declarat de Inspecţia Judiciară împotriva Hotărârii nr.9P din 11 septembrie 2018, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr.8/P/2018. Casează în parte hotărârea atacată şi, în rejudecare, admite în parte acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară.

În temeiul art.100 lit.a) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică pârâtului Iacob Marius Constantin – procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sancţiunea constând în „avertisment” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit.m) teza a doua din aceeaşi lege.

În temeiul art.100 lit.a) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică pârâtei Ricu Carmen Simona – procuror şef serviciu în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie sancţiunea disciplinară constând în „avertisment” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit.m) teza a doua din aceeaşi lege. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate. Definitivă.

Cu opinia separată a domnului judecător George Bogdan Florescu în sensul respingerii, ca nefondat, a recursului declarat de Inspecţia Judiciară împotriva Hotărârii nr.9P din 11 septembrie 2018, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr.8/P/2018. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 18 martie 2019”, se arată în minuta ședinței de judecată.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img