miercuri, 17 aprilie, 2024

ALERTA METEO! Temperaturile ajung la 39 de grade Celsius. Vaslui si alte judete se afla sub cod galben de CANICULA!

Distribuie:

Publicat:

Meteorologii au emis avertizari cod galben si portocaliu, valabile de marti, 1 august, si pana joi, 3 august, perioada in care maximele vor ajunge la 39 de grade Celsius.

Pentru ziua de marti, 1 august, meteorologii anunta cod galben de canicula pentru aproape jumatate de tara. Valul de caldura se va extinde in majoritatea regiunilor, iar in Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si in sud-vestul Olteniei, vremea va fi caniculara si disconfortul termic in accentuare.
Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unitati si local il va depasi usor.
Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 37 de grade.

Pentru miercuri si joi (2 – 3 august) sunt anuntate cod portocaliu si cod galben de canicula.
Valul de caldura se va intensifica si va cuprinde toata tara. Vremea va fi caniculara, indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in general peste pragul critic de 80 de unitati, iar local minimele nocturne nu vor cobori sub 20 de grade.
In Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si in sud-vestul Olteniei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat si se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent intre 36 si 39 de grade.
In nordul si estul Olteniei, sud-estul Transilvaniei, Moldova, Muntenia si Dobrogea, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa in general intre 35…37 de grade.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img