vineri, 19 aprilie, 2024

ALERTA! Nu consumati acest tip de carne! Riscul de imbolnavire este foarte mare

Distribuie:

Publicat:

Pe piata din Romania patrund tot felul de produse alimentare cu grad crescut de risc pentru organismul uman. Deja ne-am obisnuit sa fim groapa de gunoi a Europei, dar parca deja se depaseste orice limita. Dupa ce un loc de rosii toxice au provocat toxiinfectii alimentare, se pare ca si carnea vine cu probleme mari.

Fermierii romani cer excluderea de pe piata romaneasca a tuturor alimentelor de origine animala cu origine in Brazilia!

”Solicitam de urgenta excluderea de pe piata romaneasca a tuturor alimentelor de origine animala cu origine in Brazilia! Solicitam controale intarite la produsele alimentare care ajung pe masa noastra si interzicerea intrarilor din oricare alt stat in caz de suspiciune – pana la definitivarea anchetei!”, se arata intr-un comunicat de presa al Asociatiei Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine (ACEBOP) din Romania.

Reactia fermierilor romani vine ca urmare a scandalului ”Carne Slaba” aflat in plina desfasurare in Brazilia.

Autoritatile braziliene au suspendat din functii peste 30 de oficiali guvernamentali asupra carora planeaza suspiciuni dupa ce in spatiul public au aparut acuzatii privind activitatea celor mai procesatori de carne de vita si de pui. Se pare ca aceste companii au comercializat in ultimii ani ”carne putrezita, carne de vita si de pui”, conform informatiilor prezentate de BBC.
”Alaturi de fermierii si organizatiile din Copa-Cocega, nu suntem multumiti de actiunile obediente ale Comisiei Europene – interzicerea celor patru unitati braziliene cu frauda pe carne- avand ca scop protejarea negocierilor cu MERCOSUR. Suntem deosebit de ingrijorati si va aducem aminte de copiii Romaniei decedati din motive alimentare, de producatori romani ajunsi in prag de faliment din cauza unor suspiciuni. A venit timpul sa ne uitam si in curtea altora, nu numai a noastra, sa controlam importurile si achizitiile comunitare! Exista circulatia libera intracomunitara a produselor, este adevarat. Dar atunci cand exista risc sau numai suspiciune pentru sanatatea consumatorului, se iau masuri radicale de statul membru afectat, nu numai retragerea produselor de pe piata! Ce incredere poti sa mai ai, in calitate de consumator, cand afli ca o carne expirata din Brazilia si reambalata in Olanda ajunge pe masa europenilor?”, mai spun fermierii reprezentanti de ACEBOP, potrivit Agrointel.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img