vineri, 29 martie, 2024

ALERTA! Numarul deceselor prin RUJEOLA: 34! Ultimul caz, un baietel de cinci luni

Distribuie:

Publicat:

Este stare de alerta! Numarul deceselor prin rujeola a ajuns la 34, ultimul caz fiind un baietel de cinci luni cu anemie din judetul Neamt. La aproape un an de la declansarea epidemiei, au fost inregistrate peste 9.100 de imbolnaviri, potrivit datelor anuntate vineri de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

In ultima saptamana au fost inregistrate alte 122 de cazuri noi de rujeola si un deces, astfel ca numarul total al imbolnavirilor a ajuns, vineri, la 9.104. De asemenea, 34 de persoane au murit din cauza rujeolei, ultimul caz fiind inregistrat in aceasta saptamana. Cele 34 de decese au fost inregistrate in judetele Timis – noua,  Arad – sase, Dolj – sapte, Caras-Severin – trei si cate un caz in Bucuresti si in judetele Bihor, Cluj, Calarasi, Neamt, Satu Mare, Vaslui, Galati si Mures, potrivit News.ro.

Ultimul caz de deces este un baietel de cinci luni cu anemie, din judetul Neamt.

Din cele 122 de cazuri de rujeola din ultima saptamana, cele mai multe au fost in judetele Cluj -68 si Brasov -32.

La nivel national, judetele cu peste o mie de cazuri de rujeola sunt Timis -1.228, Caras-Severin – 1.111 cazuri si Arad – 1.014 cazuri.

Boala s-a extins in 41 de judete, singurul fara niciun caz fiind judetul Tulcea.

Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeola boala este mortala. Vaccinul impotriva rujeolei (pojarului) protejeaza copiii impotriva acestei boli. In Romania, 9 din 10 parinti isi vaccineaza copiii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img