vineri, 29 martie, 2024

ALERTA! O banca din Romania a fost atacata de HACKERI! SUTE DE MII de clienti au fost afectati

Distribuie:

Publicat:

Cel mai mare grup bancar italian, UniCredit SpA, a anuntat miercuri ca a inregistrat atacuri cibernetice asupra datelor clientilor, aproximativ 400.000 dintre clientii sai italieni fiind afectati de accesul neautorizat la datele lor, existand posibilitatea sa fi fost divulgate detalii privind conturile lor bancare si datele personale, transmite Agerpres, care citeaza Reuters. Atacurile au fost realizate printr-un partener comercial extern, care nu a fost identificat de UniCredit.
“Banca a adoptat imediat toate masurile necesare pentru a preveni o repetare a acestui tip de intruziune”, se arata intr-un comunicat al UniCredit. Miercuri dimineata, la Bursa de la Milano actiunile UniCredit au scazut cu 1% dupa anuntarea informatiilor, apoi au inregistrat un declin de 0,6%, la 16,9 euro.”

UniCredit este prezenta in 17 tari din lume, cu peste 8.500 de sucursale si 147.000 de angajati. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrala si de Est, unde realizeaza aproximativ 16% din veniturile sale. In RomaniaUniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, si-a majorat participatia pe care o detine la UniCredit Tiriac Bank, de la 50,5% pana la 95,6% din actiuni, prin preluarea pachetului de 45% detinut de omul de afaceri IonTiriac.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img