sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Alerta pe Dunare! Pasagerii unui vas de croaziera au fost evacuati dupa un incendiu la bord

Distribuie:

Publicat:

Aproximativ 200 de pasageri si echipajul unui vas de croaziera pe Dunare au fost evacuati de pe nava luni dupa izbucnirea unui incendiu la bord, a anuntat serviciul de pompieri austriac, informeaza Reuters.     
Pasagerii, aflati intr-o excursie pe vasul companiei de croaziera fluviale germane A-Rosa de la Linz la Budapesta, au fost evacuati si mutati pe o nava din apropiere dupa izbucnirea incendiului langa un sat din Austria Inferioara, a declarat un purtator de cuvant al pompierilor. Nimeni nu a fost ranit.    
Douasprezece masini de pompieri si cateva barci cu aproximativ 150 de pompieri au luptat cu flacarile inainte de a aduce incendiul sub control, dupa doua ore. 

Cinci membri ai echipajului vasului de croaziera care au incercat sa stinga focul au primit ingrijiri la spital din cauza ca au inhalat fum, a anuntat un purtator de cuvant al Crucii Rosii.      
Cauza incendiului nu este clara deocamdata, dar se pare ca focul a pornit langa o sala de gimnastica si fitness de la bordul vasului, a spus purtatorul de cuvant al pompierilor.    
O purtatoare de cuvant a firmei de turism a spus ca nu are informatii despre cetatenia pasagerilor, dar a confirmat ca toti sunt sanatosi.     
“Nava este pe deplin manevrabila potrivit informatiilor curente”, a adaugat ea. “A-Rosa, consultantii si autoritatile fac verificari la fata locului”, a mai spus purtatoarea de cuvant.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img