News Flash:

ALERTA! Spitalul de Urgenta Vaslui, depistat cu bacterii foarte periculoase

17 Noiembrie 2019
734 Vizualizari | 0 Comentarii
32792658 90AD 48F0 83DD 87700016F0B3

Sectia de Ortopedie a celei mai mari unitati medicale din judetul Vaslui a fost inchisa dupa ce au fost depistate bacterii foarte periculoase. 
Controalele la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui au venit ca urmare a infectarii a trei pacienti cu bacteria Clostridium Difficile. 
”Am sesizat Direcția de Sanatate Publica, au venit in control de la DSP si de comun acord am stabilit inchiderea sectiei pentru a limita aceste tipuri de infectari. Am decis sa externam toti pacientii care puteau fi externati, am limitat internarile ca sa eliberam sectia pentru a dezinfecta si pentru a face curațenie", a precizat managerul Spitalului Judetean Vaslui, Ana Rinder.


Clostridium difficile, este cunoscuta ca "bacteria ucigasa" si este o infectie agresiva care se manifesta prin febra si diaree apoasa, boala ce apare la persoane care au stat in spitale si au facut tratament excesiv cu antibiotic. Toxina este letala in 20% din cazuri.
La Spiralul Judetean de Urgenta Vaslui, in urma cu doi ani, o infirmiera si cinci pacienti au fost depistati cu bacteria ucigasa, cazurile avand o evolutie  favorabila. 


In luna iulie, anul curent insa, o pacienta in varsta de 77 ani a decedat dupa ce a contactat bacteria, in urma unei interventii chirurgicale ortopedice.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1579 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019990 (s)