joi, 25 aprilie, 2024

ALERTA! Un val de ger napraznic va lovi Romania

Distribuie:

Publicat:

Racirea vremii va continua, astfel incat, minimele termice, preponderent negative, vor avea valori de la -10 grade in estul Transilvaniei, pana la 1…2 grade in sud-vestul Olteniei. Cerul va fi mai mult noros si vor cadea precipitatii slabe, pe arii restranse in sud-vestul si sudul tarii – predominant sub forma de ninsoare si cu totul izolat, fulguieli, in restul teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat, iar in nordul Moldovei, Carpatii de Curbura si zona deltei, va avea unele intensificari, potrivit meteorologilor citati de Romania TV. Temperaturile au scazut semnificativ, astfel ca in zonele cu vant puternic acestea au depasit cu mult pragul de inghet. La munte, spre exemplu, temperaturile resimtite se apropie de -33 de grade, mai scrie Romania TV.

PROGNOZA METEO PENTRU MARTI

Vremea va fi, in general, inchisa in cursul zilei, cand, vor mai fi precipitatii slabe, dar pe arii restranse, predominant sub forma de ninsoare, in centrul si in sudul teritoriului. Noaptea – innorarile vor persista in regiunile din jumatatea de rasarit a tarii, unde doar izolat va fulgui, iar in jumatatea de vest, cerul va deveni variabil.

Vantul va mai prezenta unele intensificari in nordul Moldovei, Carpatii de Curbura si Delta Dunarii, iar in rest va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime, in jurul celor specifice perioadei in sud si in sud-est si usor mai scazute decat acestea in celelalte zone, se vor incadra intre -3 grade in dealurile de Vest si 5 grade in Lunca Dunarii. Minimele vor fi cuprinse intre -8 si 0 grade, mai mici in depresiuni, pana la -11….-10 grade. Pe spatii restranse, vor fi conditii de ceata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img