News Flash:

Alesii locali care au trecut la alte partide nu-si vor pierde mandatele

24 Februarie 2015
1294 Vizualizari | 0 Comentarii
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis marti ca primarii, consilierii care au trecut la alte partide ca urmare a aplicarii Ordonantei 55/2014 declarata neconstitutionala de CC, nu-si vor pierde mandatele, reprezentantii PNL anuntand ca vor contesta decizia la CC.scrie mediafax.ro

 Comisia a dezbatut proiectul de respingere a Ordonantei 55 privind migratia alesilor adoptand un amendament al PSD care prevede ca "toate efectele juridice, poltice sau de alta natura produse ca urmare a exprimarii optiunii de catre primari, consilieri care urmare a Ordonantei 55 se pastreaza in integralitate".

Comisia a respins in schimb toate amendamentele PNL care prevedeau ca alesii locali care au trecut la alt partid sa-si piarda mandatele, iar sumele privind indemnizatiile incasate de acestia sa fie recuperate.

Vicepresedintele Comisiei ,Teodor Nicolescu (PNL) a declarat dupa sedinta ca PNL va sesiza Curtea Constitutionala daca acest amendament va fi adoptat de plenul Camerei si al Senatului.

"S-a ajuns la concluzia ca, chiar daca efectele sunt neconstitutionale, ele trebuie sa-si produca efectele in ciuda deciziei Curtii Constitutionale si in ciuda oricaror principii elementare de drept. Eu va garantez ca vom sesiza CC cu privire la legea de respingere a ordonantei, cand ea va fi adoptata si de catre Senat, daca nu cumva Senatul nu va ajunge la concluzia ca decizia CC trebuie respectata", a spus Nicolescu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1309 (s) | 34 queries | Mysql time :0.047238 (s)