News Flash:

Alex Gavan a cucerit Himalya!

20 August 2014
1376 Vizualizari | 0 Comentarii
O noua performanta de exceptie pentru alpinistul Alex Gavan. La sfarsitul lui iulie, acesta a reusit sa urce pe varful Broad Peak din Himalaya, la 8 mii si 47 de metri, fara oxigen suplimentar.

Asta in conditiile in care 95% din ascensiunile pe varfuri de peste opt mii de metri sunt facute cu ajutorul buteliilor de oxigen.

A fost a doua ascensiune a unui roman pe Broad Peak, dupa Constantin Lacatusu, in 1992. Iar pentru Alex Gavan reprezinta cea de-a sasea reusita la peste opt mii de metri, in Himalaya.

"Muntele se urca cu stil. Ma refer la a face ascensiunea in mod curat fara oxigen suplimentar, fara serpari. E o chestiune care tine de fairplay, de etica si nu in ultimul rand tine de a avea o confruntare cat mai corecta fata de munte, de a nu trisa.

Mentalul este esential. Daca nu esti pregatit fizic, daca nu ai experienta tehnica necesara nu ai nicio sansa sa faci toate lucrurile astea, dar degeaba le ai daca psihic nu stai foarte bine si de cele mai multe ori acolo sa stai bine psihic inseamna sa adopti o atitudine smerita fata de munte." a spus Alex Gavan.

oxigen suplimentar himalaya
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030241 (s)