sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Alexandru Muraru: Alegerile din Republica Moldova au reprezentat o victoria covârşitoare a raţiunii, toleranţei, respectului şi demnităţii împotriva xenofobiei, urii şi extremismului promovate de către AUR

Distribuie:

Publicat:

"Victoria covârşitoare a Partidului Acţiune şi Solidaritate şi a Maiei Sandu la alegerile parlamentare deschide calea Republicii Moldova spre o apropiere mai profundă de Uniunea Europeană şi pentru eliminarea structurilor oligarhice de corupţie care au ţinut ţara în subdezvoltare în ultimii 30 ani. Partidul Naţional Liberal, filiala Iaşi, a fost, în ultimii ani, implicat direct în sprijinirea forţelor pro-europene de la Chişinău. PNL este în marea familie europeană a popularilor europeni împreună cu partidul Maiei Sandu, iar în domeniul politicii externe integrarea Republicii Moldova în structurile europene şi dezoligarhizarea ţării reprezintă proiecte prioritare.

O altă semnificaţie a alegerilor de ieri din Republica Moldova o reprezintă votul de blam dat de către cetăţenii moldoveni partidului extremist şi neofascist AUR, care a dorit să transfere şi în Republica Moldova practicile de bullying politic, subminare a democraţiei şi extremism ideologic.

Victoria covârşitoare a Maiei Sandu este şi victoria toleranţei, respectului şi demnităţii împotriva xenofobiei, urii şi extremismului promovate de către AUR, un partid de factură legionară şi antisemită, cu discursuri extremiste şi populiste.

Mulţumim cetăţenilor moldoveni pentru ca nu au dat curs mirajului mincinos al AUR, formaţiune care a fost marginalizată în Parlamentul din Bucureşti, iar acest lucru s-a dovedit a fi şi un câştig pentru Republica Moldova.

'Cordonul sanitar' creat din februarie de a menţine acest accident al democraţiei într-o zonă marginală a dat roade. AUR este în faliment politic.

Valorile democraţiei şi ale respectului sunt mai puternice decât rasismul, antisemitismul şi homofobia!"

Alexandru Muraru
Preşedinte PNL Iaşi

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img