joi, 28 martie, 2024

Alexandru Nazare: Banca Mondiala, un partener important pentru Romania din perspectiva impactului proiectelor finantate

Distribuie:

Publicat:

 

Banca Mondială este un partener important pentru România, atât din perspectiva impactului proiectelor finanţate în cadrul reformelor sectoriale, cât şi a avantajului oferit de expertiza instituţiei bancare în aceste domenii, a declarat, luni, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, la o întrevedere online cu reprezentanţii Grupului Băncii Mondiale, anunță AGERPRES.

"Banca Mondială este un partener important pentru România, atât din perspectiva impactului proiectelor finanţate în cadrul reformelor sectoriale, cât şi a avantajului oferit de expertiza şi experienţa Băncii în aceste domenii. Apreciez eforturile şi mobilizarea echipei Băncii şi susţin continuarea demersurilor pentru contractarea împrumuturilor aflate în diferite stadii de pregătire, având în vedere importanţa obiectivelor urmărite în cadrul acestor proiecte. Mă refer în special la semnarea, în prima parte a acestui an, a finanţărilor de 100 de milioane de euro pentru susţinerea proiectului "Şcoli mai sigure, incluzive şi sustenabile" şi 150 de milioane de euro pentru construirea a două centre în cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Mureş şi a Spitalului Grigore Alexandrescu, din Bucureşti", a afirmat Nazare.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, transmis AGERPRES, în cadrul întrevederii, ministrul român al Finanţelor a subliniat interesul părţii române pentru utilizarea resurselor financiare ale Grupului Băncii Mondiale în scopul optimizării şi asigurării complementarităţii surselor de finanţare a necesităţilor bugetare.

La rândul lor, oficialii instituţiei bancare internaţionale şi-au exprimat disponibilitatea de a continua sprijinul acordat autorităţilor române în implementarea proiectelor prioritare, încurajându-se astfel continuarea dialogului pentru identificarea ariilor de intervenţie comune şi a modalităţilor optime de colaborare în acest sens.

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a participat, luni, la o videoconferinţă organizată cu reprezentanţii Grupului Băncii Mondiale, respectiv Gallina A. Vincelette – director pentru Uniunea Europeană, Tatiana Proskuryakova – director de ţară pentru România şi Ungaria, Ari Naim – manager regional IFC, şi Olga Sclovscaia – şeful Departamentului Europa şi Asia Centrală MIGA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img