vineri, 29 martie, 2024

Alexandru Rafia, despre medicii care refuză vaccinarea: mi se pare greu explicabil

Distribuie:

Publicat:

Deputatul PSD Alexandru Rafila consideră greu explicabil refuzul unor medici de a se vaccina, precizând că şi în rândul cadrelor medicale există persoane influenţate de medicina alternativă.

Alexandru Rafila a fost întrebat la emisiunea Insider Politic de la Prima TV de ce unii medici refuză să se vaccineze.

“Probabil că e unul dintre cele mai dificile răspunsuri pe care ar trebui să vi-l dau eu,  pentru că în general că te aştepţi ca pentru cineva care a absolvit o facultate de medicină, care a absolvit rezidenţiat, te aştepţi ca rezultatul acestor studii să fie nu numai un profesionalism cât mai bun, ci o aplicarea cunoştinţelor ,inclusiv pentru tine, pentru propria familie şi refuzul de a se vaccina mie mi se pare greu explicabil, dar sigur şi în rândul persoanelor medicale există persoane care sunt influenţate de medicina alternativă”, a explicat Rafila, informează News.ro.

El a menţionat că o boală infecţioasă nu poate fi tratată cu medicina alternativă.

“Eu nu am nimic împotriva acestei medicine alternative, nu o blamez, dar sunt foarte multe lucruri pe care nu poţi să le înlocuieşti cu medicina alternativă. O boală infecţioasă vă spun cu siguranţă că poţi să încerci cu medicina alternativa….Nu poţi să influenţezi lucrurile astea. A, dacă ai dureri articulare sau alte lucruri de genul ăsta şi faci acupunctură, sigur are un efect, are şi explicaţie, are şi o bază raţională, un efect pozitiv de exemplu, al acupuncturii practicată de mii de ani. Dar dacă ai o boală infecţioasă, nu o să poţi să rezolvi printr-o metodă să spunem alternativă”, a transmis Rafila.

El s-a referit şi la siguranţa vaccinurile, afirmând că până în acest moment nu sunt îngrijorări privind probleme majore de sănătate.

“Atunci nu am suficiente informaţii legate de siguranţa vaccinului, de exemplu, că asta este principala problemă, mai ales siguranţă pe termen mediu şi lung care sigur şi nouă ne lipsesc informaţiile. Nu ştim mai mult de un an de zile, nu există vaccin, dacă adunăm studiile clinice efectuate cu perioade când se administrează vaccinul, până la urmă vaccinul se face de la sfârşitul lunii decembrie, nu sunt mai mult de şase luni şi cu încă şase luni anterioare, un an de zile este intervalul în care avem cunoştinţă legată de evoluţia personelor care s-au vaccinat. Dar nu există niciun fel de element în momentul de faţă care să ducă la îngrijorări privind probleme majore de sănătate”, a afirmat Rafila.

El a mai precizat că sunt anumite vaccinuri care favorizează apariţia trombozelor sau a miocarditelor, dar la o populaţie nevaccinată asemenea probleme de sănătate ar fi fost numeroase.

“Sunt anumite vaccinuri care favorizează tromboze sau anumite vaccinuri care pot produce miocardite, dar sigur că lucrurile astea sunt inerente. Gândiţi-vă că această populaţie care să spunem nu ar fi fost vaccinată şi făcea infecţie, complicaţiile inclusiv miocardita, inclusiv tulburările de coagulare, ar fi fost mult, mult mai numeroase. De asta se pun lucrurile în balanţă întotdeauna. Dacă eu am un risc de 1000 de ori mai mare dacă mă îmbolnăvesc decât dacă mă vaccinez, eu personal prefer să mă vaccinez”, a explicat Rafila.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img