joi, 25 aprilie, 2024

Alexandru Rafila trage un semnal de alarma dupa incendiul de la Piatra Neamt: ‘Sunt foarte ingrijorat ca aceasta problema ar putea sa se repete’

Distribuie:

Publicat:

 

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS şi candidat PSD la alegerile prezidenţiale, a vorbit despre situația de la Piatra Neamț. Acesta avertizează că toate marile spitale din România sunt vechi şi necesită intervenţii majore pentru a putea susţine aparatura de ultimă generaţie.

"Spitalul are o structura aprobată de DSP și orice modificare trebuie notificată și aprobată de DSP. Nu știu dacă în această situație discutăm de o modificare a structurii", a explicat Rafila, la Realitatea PLUS.

Rafila propune ca autoritățile să se concentreze pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete, în condițiile în care spitalele din țara noastră sunt învechite și sunt suprasolicitate în această perioadă.

"Eu am fost foarte tulburat ieri și astăzi de ceea ce s-a întâmplat și stau să mă gândesc la ceva ce ar trebui să ne pună pe gânduri. Majoritatea spitalelor din România sunt din anii 70, chiar dacă aducem echipamente, spitalele nu sunt pregătite să primească. Infrastructură electrică nu e pregătită. Suntem într-o situație foarte dificilă când trebuie să dotăm paturile cu oxigen, să extindem capacitatea de AȚI. Cred că lucrul cel mai important în acest moment e că tot ce se întâmplă în sistemul de sănătate, în special cei care tratează coronavirus, să evite apariția unei astfel de probleme. Sunt foarte îngrijorat că această problema ar putea să se repete. În acest moment trebuie să minimalizăm acest risc. Să așteptăm rezultatele investigațiilor să vedem cine sunt responsabilii. Nu putem la televizor să facem dezbateri legate de vinovații", a completat Alexandru Rafila.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img