vineri, 29 martie, 2024

Algeria denunta un ‘cont fals de Twitter’ pe numele sefului diplomatiei Ramtane Lamamra

Distribuie:

Publicat:

Ministerul algerian de Externe a dezminţit marţi "informaţiile" apărute pe un "fals cont de Twitter" şi atribuite şefului diplomaţiei algeriene, Ramtane Lamamra, denunţând o "pură manipulare", informează France Presse, potrivit agerpres.ro.

Un cont de Twitter pe numele lui Lamamra, numit pe 11 martie viceprim-ministru şi ministru al afacerilor externe – un post pe care l-a ocupat deja între 2013 şi 2017 – a fost creat duminică. Acest cont (@RLamamraMFA) se descrie ca fiind "contul oficial" al său.

"Informaţiile atribuite" ministrului de externe Ramtane Lamamra "comunicate printr-un cont fals de Twitter în numele său, sunt false, lipsite de orice fundament şi sunt pură manipulare", a avertizat purtătorul de cuvânt al ministerului într-un comunicat.

Ministrul "nu a comunicat niciodată prin intermediul reţelelor sociale (Facebook, Twitter sau altele) ca parte a noilor sale responsabilităţi guvernamentale", adaugă purtătorul de cuvânt, Abdelaziz Benali Cherif.

Administratorul contului fals a postat pe Twitter de opt ori de la crearea sa, în ultimele ore despre "discuţii" cu ministrul rus de externe, pe care Lamamra l-a întâlnit marţi la Moscova.

Începând din 22 februarie, Algeria este scena unui protest fără precedent de la alegerea lui Abdelaziz Bouteflika ca preşedinte acum 20 de ani, cu manifestaţii uriaşe cerând plecarea sa de la putere.

Lamamra a început luni un turneu diplomatic la Roma, unde "i-a liniştit pe partenerii externi ai Algeriei" în legătură cu situaţia actuală, în timp ce s-a opus, la fel ca la Moscova marţi, "oricărei ingerinţe", potrivit media de stat algeriene.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img