joi, 28 martie, 2024

Alimente bogate in proteine, dar care te ajuta sa arzi grasimile

Distribuie:

Publicat:

Proteinele, celebre printre macronutrienti, sunt esentiale in organism pentru o varietate de procese. De multe ori, atunci cand ne gandim la proteine, le asociem cu produsele de origine animala. Cu toate acestea, este important sa stii ca exista o multitudine de alimente pe baza de plante care sunt o sursa importanta de proteine. Acestea fiind spuse, vegetarienii si veganii pot satisface nevoia de proteine a corpului prin produse non-animale. Iata ce alimente bogate in proteine te ajuta sa arzi grasimile!

Proteinele sunt un sir lung de aminoacizi care este descompus in aminoacizi separati atunci cand este digerat. Fiecare aminoacid are un rol distinct. De exemplu, unul se transforma in dopamina, un neurotransmitator al starii de spirit. Un aminoacid poate fi de doua tipuri: esential si neesential. Cei neesentiali pot fi creati numai de aminoacizii esentiali. Proteinele sunt necesare pentru urmatoarele procese din organism:

– repara si construiesc masa musculara;
– contribuie la crearea de neurotransmitatori importanti;
– ajuta la creearea hormonilor, enzimelor si anticorpilor.

Cele mai populare surse de proteine sunt produsele din carne, inclusiv pestele si ouale. Cu cat este mai sanatos animalul de la care provin acestea, cu atat mai sanatoase vor fi si produsele. Cu toate acestea, multe persoane sunt vegane sau vegetariene. Sau pur si simplu isi doresc sa scada consumul de carne. Iata cateva surse vegetale de proteine!

Unt de migdale. 50 de grame de unt de migdale iti ofera 10 grame de proteine. Acesta contine, de asemenea, alti nutrienti importanti, inclusiv grasimi sanatoase, vitamina E, biotina si mangan. Merge perfect in smoothie-uri. Il poti cumpara din supermarket sau il poti prepara acasa.

Seminte de canepa. 50 de grame din aceste seminte iti vor furniza 16 grame de proteine. Aceste seminte vor creste, de asemenea, nivelul de grasimi omega-3.
Poti sa le combini cu fulgii de ovaz sau sa le adaugi in salate, smoothie-uri si sucuri naturale.

Seminte de dovleac. 50 de grame de seminte de dovleac contin 8 grame de proteine. De asemenea, acestea vor creste nivelul de magneziu si vor distruge parazitii din organism. Poti sa le mananci goale, sa le adaugi in salate.

Tahini. Acest condiment este facut din seminte de susan prajite si maruntite. Contine 10 grame de proteine per 50 de grame. Tahini este cunoscut pentru faptul ca poate reduce inflamatia din corp si au un continut bogat de alte substante nutritive importante, cum ar fi manganul, zincul si magneziul. Poti sa intinzi pasta de tahini pe painea integrala de grau.

Seminte de in. 9 grame de seminte de in vor furniza organismului 50 de grame de proteine. Acestea contin, de asemenea, acizi grasi omega-3 care pot reduce inflamatia. Continutul lor de fibre vor ajuta digestia. Asigura-te ca le macini inainte de consum pentru o digestie mai usoara. Poti sa le adaugi si in piureuri.

Spirulina. 50 de grame de spirulina contin 28 de grame de proteine. Aceasta alga, similara cu chlorella, te poate ajuta sa cureti corpul de metalele grele. De asemenea, iti va oferi potasiu, magneziu, vitaminele B si vitamina K.

Chlorella. Stiai ca 50 de grame de chlorella pot furniza corpului 29 de grame de proteine? Aceasta alga poate curata corpul de metalele grele. Alti nutrienti esentiali pe care ii contine sunt calciul, magneziul, fierul si vitamina A. O poti adauga in piureuri sau shake-uri.

Miez din boabe de cacao. 50 de grame de miez din boabe de cacao iti vor oferi 7 grame de proteine. Acestea contin enzime bune pentru procesele digestive. Sunt, de asemenea, bogate in fibre, calciu si magneziu. In plus, sunt o gustare delicioasa si sanatoasa. sursa: eva.ro

M.R.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img