marți, 19 martie, 2024

Alimente care elimina toxinele din corp in mod natural

Distribuie:

Publicat:

Eliminarea toxinelor din corpul tau este un proces important daca vrei sa mentii sanatatea organismului. Corpul este adesea incarcat cu toxine ca urmare a unui stil de viata nesanatos sau a unei alimentatii nesanatoase. Ce alimente pot elimina toxinele din corp in mod natural?

1. Castravetii. Aceste legume sunt formate din aproximativ 95% si te ajuta sa elimini toxinele, sa alcalinizezi corpul, oferind organismului in acelasi timp o varietate puternica de nutrienti.

2. Usturoiul. Usturoiul stimuleaza ficatul, pentru a incuraja productia de enzime care detoxifiaza corpul.

3. Broccoli. Aceasta leguma ofera o doza mare de vitamine corpului, in timp ce neutralizeaza si elimina toxinele.

4. Lintea. Extrem de bogata in fier, o cana de linte gatita avand 62,5% din doza zilnica recomandata, lintea ajuta la eliminarea toxinelor, reducerea nivelului de colesterol si echilibrarea nivelului de zahar din sange.

5. Semintele de floarea-soarelui. Aceste mici seminte au un continut ridicat de seleniu si vitamine E, stimuland capacitatile de detoxifiere a ficatului si impiedicand formarea de colesterol in sange si artere. Asigura-te ca alegi produse organice, deoarece continutul ridicat de grasime si ulei le fac sa retina substantele chimice utilizate in procesul de productie.

6. Nucile. Poti aduce un aport sanatos de acizi grasi omega-3, daca vrei sa ajuti corpul sa elimine toxinele. Iar nucile sunt o sursa excelenta pentru aceste uleiuri sanatoase.

7. Turmericul. Turmericul stimuleaza functia hepatica. De asemenea, este o aditie extraordinara pentru o dieta sanatoasa.

8. Ardeiul rosu. Cand vine vorba de curatarea organismului, vitamina C este una dintre cele mai importante vitamine, deoarece transforma toxinele in material digerabil. Un ardei rosu contine de aproximativ 3 ori mai multa vitamina C decat o portocala.

9. Grapefruitul. Acest fruct scade nivelul colesterolului, impiedica formarea pietrelor la rinichi si ajuta sistemul digestiv, lucruri care il diferentiaza de celelalte citrice.

10. Nasturelul. Acesta tine radicalii liberi departe de celule, stimuleaza enzimele de curatare din ficat si, in plus, este un diuretic natural.

11. Anghinarea. Anghinarea contine o substanta care creste productia de bila si care promoveaza digestia sanatoasa. sursa: eva.ro

A.H.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img