marți, 16 aprilie, 2024

Alimente care impiedica imbolnavirea pancreasului

Distribuie:

Publicat:

Antioxidantii pe care ii contin anumite alimente regleaza functia multor organe, inclusiv a pancreasului pe care-l feresc si de inflamatii si diverse afectiuni.

Usturoiul

Datorita alicinei, o substanta din compozitia usturoiului, acesta din urma are proprietati antioxidante. De asemenea, previne aparitia inflamatiilor in corp, inclusiv pe cele de la nivelul pancreasului.

Broccoli

Consumul de legume crucifere, precum broccoli sau conopida, este importanta pentru a preintâmpina dezvoltarea cancerului pancreatic. Acestea reprezinta o sursa buna de sulf care previn mutatia celulelor, indeosebi multiplicarea celor canceroase.

Fructele de padure

Manânca mai des fructe de padure si cirese, visine! Sunt bogate in antioxidanti, refac pancreasul si previn efectele negative ale radicalilor liberi.

Strugurii

O substanta pe care o contine coaja de struguri, numita resveratrol,  are actiune antioxidanta si protejeaza celulele pancreatice de efectele nefaste ale radicalilor liberi. Daca nu-ti plac prea mult strugurii consumati ca atare, bea un pahar de vin rosu pentru a evita afectiunile pancreatice.

Cartofii dulci

Betacarotenul din cartofii dulci combate cancerul pancreatic datorita antioxidantilor. Alte surse bune de betacaroten sunt legumele si fructele portocalii.

Iaurtul

Manânca mai des si iaurt. Multumita culturilor de bacterii vii pe care le contine, iaurtul este alimentul perfect pentru buna functionare a sistemului imunitar si pentru a proteja pancreasul de infectii. Alege sortimente neindulcite!

Spanacul

Sanatatea pancreasului depinde si de acoperirea necesarului zilnic de fier si de vitamina B. Spanacul le contine pe ambele intr-o cantitate mare. Poti sa-ti procuri aceste substante nutritive si din alte verdeturi, ca salata verde.

sursa: clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img